Ako by ste kŕmili dieťa?
Ahojte, chcem sa poradiť. Mám doma 9-mesačnú slečnu. Je veľmi akčná, štvornožkuje, všade sa stavia, ale NESEDÍ. Ani šikmý sed, ani normálny. Proste celá padne. No a samozrejme sa ju snažím prikrmovať, lenže ona nechce rozpučené jedlo odo mňa, ale všetko by chytala a sama si dávala do úst. Rozmýšľala som, aké by bolo super mať ju už v jedálenskej stoličke, kde by som pred ňu dala jedlo a nech skúša. Lenže nechcem jej ničiť chrbát. Ako by ste ju kŕmili? Mám ju zatiaĺ v takom kresielku v polosede a dávam jej lyžicou ja.
@janapeterjana však normálne v jedálenskej stoličke, však kuo takú čo sa dá napolohovat
kym si nevedel sadnut, tak som ho krmila v polosede v Stokke stolicke a krmila som ho ja a niektore veci som mu davala do ruky napr. varenu zeleninu, ovocie a niekedy mal misku s ovocim napr. na gauci postavil sa k nej a jedol tak (aj ked teda donedavna sme uplatnovali, ze je sa len za stolom)
@janapeterjana jedenie v kresielku v polosede zvyšuje riziko udusenia sa. Dieta, ktoré samo nesedí sa dokrmuje v polohe na brušku. Nie v polosede. Ja som dcérke kúpila gumený obrus, dala zem. Položila ju na bruško a na plytký tanier som jej dala kúsky brokolice/mrkvy/zemiaku a takto sama jedla.
A kde sa ponahlas? Kym si nesadne, tak musis pockat. Par minut sem a par tam x krat za den. A v 30-ke skolioza. Pockaj este par tyzdnov. A to ti rozumiem. Moj si tiez sadol az v 9 mesiaci.
Jedálenská stolička sa dá polohovať,nemusí predsa sedieť v 90stupnovom uhle.Normalne sa do stoličky dávajú deti 4m+,ty si myslíš,že vedia sedieť?dokonca su jedálenské stoličky už aj v polohe od narodenia.9 mesačné dieťa normálne treba dať do jedálenskej stoličky a napolohovat.Aj bude dociahnut,ani si nezničí chrbticu
@luckasvec to je niečo ako ide mať 4 roky
@januska12323 myslela som si 🤦♀️😅
Syn má tiež skoro 9 mesiacov a nesedí , čiže ho krmim v kresielku (máme babybjorn) kludne ju tam môžeš krmiť ak tam vydrží , sedieť ju určite nedávaj ani na pár minút nie je to vhodné presne ako píšeš , ak sa chce krmíť sama daj jej niečo do ruky podľa toho čo je napriklad mrku , chlieb, ja nášmu dávam lyžičku do ruky tou sa zabaví 🙂 , zaleží že či má aj zuby podľa toho môžeš dávať
@janapeterjana Tak jej daj kusky na tanier na zem a nech ich je ked je na 4. Mozno ju to bude motivovat aby si sadla kedze takto bude moct jest iba jednou rukou. Sadni si k nej na zem na vankus a jedzte spolu.
@eternity24 A to sa ako da dokrmovat dieťa položené na brusku? Však by mi to hneď vyvrátil…. Ja tiez neobedujem ležiac na bruchu 🤔
v jedalenskej stolicke... my sme mali Jane, a ta mala polohovatelnu sedacku, cize nesedela uplne priamo. Sadla najedla sa. Ved prikrmy sa davaju v sede, aj ked dieta nesedi.. bud mama ma dieta na kolenach alebo sedi v niecom... po leziacky, stojacky sa neje...
@helcanw a ako jete? V polohe mierne ležmo? Poucovat vás nebudem. Iba poradím aby ste si skusili niečo nastudovat o zásadách dokrmovania dieťaťa z aktuálnej literatúry.
@eternity24 môj syn má už 2,5 roka takze je to pre mna neaktuálne, ale prikrm som začala podávať v 5mesiacoch kedy samozrejme nesedel - bol v jedálenskej stoličke, ktorá sa dala polohovať takze v nej reálne ani nesedel a bol v nej len pokial papal. Ale teda to prikrmovanie na brusku ma zaujalo, lebo som o tom nikdy nepočula a ani som nenašla nijaké informácie o ňom, takze ak máte dajte link rada si prečítam.
@helcanw Ja som sa o tomto spôsobe dokrmovania dočítala v knihe Vim, co mi chutná. Autori sa tomuto venuje a popisujú prečo je lepšia tato poloha, pre o nieje vhodne dokrmovanie v polohe polo-ležmo. Ja som dcerku dokrmovala takto a nikdy sa nepozvrackala, synovia mojej sesternice boli tiež kŕmení v polohe na brušku a tiež nebol žiaden problém.
@helcanw tiež som sa čudovala ale sledujem na ig jednu mamičku a ona tak kŕmi synčeka.