icon

Ako často a čo papá vaše štvormesačné bábo?

andreamamka
14. apr 2014

Ahojte potrebovala by som pocut konkretne priklady kedy mali alebo maju vase deticky ukonceny 4 mesiac a zacinate s prikrmami. Ako vyzeral vas rezim ? Kedy mliecko ? Rano ? Naobed vecer? A prikrmy? Ak mixovanu zeleninu tak kolko ? Z lyzicky alebo z flase ? A co kase ? Ake znacky ?
Proste ako ste to vymysleli vy s prikrmom?
Dakujem za konkretne a hlavne k veci odpovede ;)

luba28
14. apr 2014

rano mlieko,...obed zelenina pomixovana/zemiacik+mrkva,alebo brokolica+platok masla/,..olovrant mlieko,vecer mlieko,.....vsetko jedlo na lyzicku,....sedel maly vo vajicku a tak sme sa krmili,....postupne pridavas dalsiu zeleninku a po 5 mesiaci,....aj polievka slepacia so zeleninkou a aj olovrant ovocie/vyzivka/,

euka210
14. apr 2014

kase nie, je dojceny takze podla potreby, my este nie sme na prikrmoch. Ale ked zacnem tak mixovanu zeleninu, pripadne popucenu lyzickou, riedka konzistencia ako polievka, zacat lyzickou, neskor pomaly pridavat mnozstvo, ale neprehanat to. Niekde som citala 150g mrkvy...moj prvy bol papkac, ale celu vyzivu mi zjedol az okolo 10m. Urcite lyzicka, ziadna flasa. Najlepsie je dat prikrm na obed. Az po mesiaci dalsi prikrm...ovocny.

ka82
18. apr 2014

môj malý má ukončený 4-tý mesiac a začala som mu dávať zemiak rozmixovaný spolu s mojim mliekom na obed. Takže máme zatiaľ dojčenie 5x za deň, príkrm síce na obed, ale z toho zje len zopár lyžičiek takže po príkrme ho vždy dodojčím. Zemiak mu budem dávať zopár dní (cca 3dni) a potom dám mrkvu zas 3dni, potom brokolicu 3dni a potom mu to aj skombinujem. Takto som robila aj so starším synom, aby som zistila čo mu robí dobre a čo nie. Postupne som pridávala nové zeleninky (napr. špenát, karfiol). Príkrmy len z lyžičky. Keď mi syn začal horšie v noci spávať v 4. mesiaci, dávala som mu na noc do fľaše zahustené ryžové mliečko od Nestlé v takej krabičke, potom lepšie spal. Druhého syna teraz dojčím, tak tomu dám kašičku lyžičkou ak by bol taký problém. Pri 4-mesačnom by toto bolo asi všetko 🙂

itimea
8. máj 2014

Ahojte chcem sa vas opýtať ze od kolkeho týždňa ste začali deti prikrmovat lebo moja mala ma teraz 14 týždňov a mam pocit, ze je stale hladná tak by sme možno aj pomaličky začali s prikrmom.

upam
12. jún 2014

Moja ma 4.5 mesiaca a zacali sme pred obednym mliekom 4 lyzicky tekvicky bio. Papa to 4 dni dnes uz mala 6 lyziciek. Kedze je alergik a na specialnom UM tak radsej pockam s mrkvou az po zemiaku a cukine. Ma sa prikrmovat dieta co vie jest lyzickou resp sa to takto uci cize do flasky to nie je ok. Kase takisto az v 6 mesiaci budem davat a zacneme vlockami ovsenymi a postupne pridavat tie ktote obsahuju viac lepku.

anglicanka1981
12. jún 2014

Ja somu zacala davat kase ked ukoncil 4m. Zacala som na veceru ,ale asi po tyzdni som presunula na olovrant. Po mesiaci som pridala na neskory obed zeleninu, po nejakych 2 tyzdnoch aj s masom a zltkom. Po dalsom mesiaci planujem pridat na desiatu ovocie. Zatial kojim po kazdom prikrme, ale planujem zacat pomaly vynechavat kojenia po prikrmoch.
Co sa tyka mnozstva, tak vzdy novu potravinu dam prvy den 2-3 lyzicky, druhy tak 50ml a treti plnu tu Avent nadobku (150-180ml). Ked mu nechuti, nenutim ho. Ked mu chuti extremne, tak niekedy uz na druhy den dam plnu nadobku. Ale tych 180ml mi zacal jest az tak po mesiaci, prvy mesiac to bolo skor o ochutnavani, teraz uz pekne otvara pusu 🙂
A kase nie sladene, ale jednozlozkove.
Vacsinou krmim lyzickou, ale kasu dostal zoparkrat aj z flase, ked sme boli vecer mimo domu a papal ako ventilator. Ked uz vie pekne jest, nakrmim ho hoci aj v parku, ci v aute.