Ako často môže jesť 14 mesačné dieťa Pribináčika?
Ahojte, vedeli by ste mi poradit, kolko pribinackov moze dieta (rok a 2 mesiace) zjest naraz/ 1 maly, 1 velky alebo viac/ a v akej intenzite, nakolko tvaroh zatazuje oblicky. V zasade som bola proti tymto kremikom, ale moje dieta mi nechce jest. Zvykol si na obed po pol rocnom snazeni (zeleninovy, zeleninovo-maskovy), ale inak mi odmieta vsetko, co mu davam. Zo zufalstva som skusila pribinacek, nakolko mliecka uz tolko nemame, a niecim ho nakrmit musim. Pribinacek mu velmi chuti, zjedol by mi, kolko by som mu dala. /Jogurty s ovocim, smotanu kyslu, odmieta/. Teraz mu davam tak 2krat, az 3 krat do tyzdna na desiatu, bud 1-2 male, alebo 1 velky.Prosim vas, kolkokrat mu ho mozem dat? Kazdy den by bolo zrejme velka zataz na oblicky, ale 2-3krat do tyzdna moze? Neviete mi poradit? Dnes som mu robila domaci - tvaroh+ smotana+ vanilka+ zbastil cely. Dakujem
@lenka2005 lipanek mavaju aj obcas v jednote ci samoske.
A ja robievam tvaroh s bielym smotanovym jogurtom,nie smotanou na slahanie.
Radsej ale tvoje mlieko,ako tie gebuziny. Moja tuez mala radsej moje mlieko,casom sa rozpapala. Ale bez sladkeho,ona aj teraz da prednost zelenine pred ovocim. Aj ked v jej veku uz jedava aj sladke,uz to uplne neovplyvnim..
@lenka2005 moja napr. nezje ziadnu natierku a nedajboze mat nieco na chlebe natrete a je ejdno ci by to bola natierka, maslo, syrokrem, dzem ci nutela nezje ani ten...tak ma na ranajky suchy chlieb, zeleninu, jogurty, sunku, tvaroh ,obilninovu kasu mi nezjedla ziadnu ani ako kojenec a nezje ani doteraz ako 3,5rocna, ...takisto mu mozes dat zeleninovy prikrm aj na olovrant alebo ovocno zeleninovy... alebo mu daj ovocie a do toho lyzicku pribinacika alebo jogurtu...takisto mu mozes dat surovu zeleninu ovocie ako fingerfood...
@moni244 "Zvykol si na obed po pol rocnom snazeni (zeleninovy, zeleninovo-maskovy), ale inak mi odmieta vsetko, co mu davam. " Citovala som uvod, pisala som a pisem pravdu, naco by som klamala... "inak mi odmieta vsetko" som myslela ine casti dna, ranajky, desiatu, olovrant a druhu veceru a ine jedlo ako zeleninku a maso... mozno som mala rozpisat casti dna a co papa a co nie, ale nezdalo sa mi to dolezite, ked som chcela konkretny nazor na konkretnu vec- pribinacik. V temach som nenasla, kto ako casto dava, ci raz za den, tyzden, mesiac, rok... dakujem vsetkym, ktore ste sa zapojili do temy, a pridali svoju skusenost, ci radu.
Pribinacek nie je vhodny pre deti. Ma v sebe plno veci, ktore nie su vhodne pre deti. Nie je nic lahsie ako urobit si vlastny domaci
@lenka2005 kľudne mu toho pribináčika daj aj každý deň. Moja prostredná od 4 mesiacov až do roka jedla pol kila banánov denne a zapíjala kravským mliekom. Dostať do nej niečo iné bol zázrak. Teraz má 8 a jediné následky sú,že je to občas riadna opica.
@lagatta čo také prosím ťa obsahuje, že to nie je vhodné?
nasa papa aj pribinacka od cca 4och mesiacov a co? trz ma od neho pauzu tak davame ine 🙂
pocujte a sojove mlieko detom davate? niekto tvrdi, ze zdrave je, iny tvrdi, ze nic zdrave v nom nie je... a ked ste davali, tak ste ho aj prevarali?
Mne osobne sója smrdí a deťom som to taktiež nedávala. Sója je strukovina ako každá iná, to už môžu začať vyrábať mlieko aj z fazule a tvrdiť,že je to zdravé
@lenka2005 so sojovými produktami radšej neexperimentuj, veľa detí má intoleranciu, alebo alergiu
č sa týka pribináčka, to som kupovala len výnimočne, síce zloženie je bez E-čok, ale zárove je to dosť tučné, smotanové
deti jedli biele jogurty asi od 8 mesiacov, alebo jogurty s ovocím, pri synovi som robila aj domáce, alebo som vymixovala doma tvaroh s jogurtom a trochu vanilkového cukru alebo džemu
@dkethe zlé je na tom škrob, želatína...keď už sa inak nedá, tak skôr lipánek
@lenka2005 tak mu rob ten domaci co mu tiez chuti a neboj sa ze by mu ublizil, je to docasne ver mi, o mesiac si oblubi nieco ine. Zelam prijemne objavovanie cara detsjych chuti
Az na to, ze niektore ktore tu pindate, ze dava pribinacika by ste si mali uvedomit... Ze su deti ktore zozeru vsetko a vela... A su take co nezjedia nic... Ja som sa narobila tych zdravych polievok, domacich kasi, atd.... A mala ma s tym poslala dokelu... To uz potom aj cloveka prestane bavit ked polhodinu chysta zdrave ranajky a decko potom skrivi hubu ze nechce
wau až tak by som to nepovedaa
m
@lenka2005 ked ma rad tvaroh, tak skus tvarohom plnene domace zemiakove tasticky/knedlicky, alebo sulance zo zemiakoveho cesta - moja svokrusa malemu robi (podla mojich instrukcii zo spaldovej muky,plnku nesladi, a ked ju poziadam,robi ich aj s masovou/vajickovou plnkou - namiesto lekvaru) maly ma velmi rad zemiakove cesto. jedava aj hakusky. zacinal od roka, najprv s maslom a petrzenovou vnatkou, potom s kyslou smotanou ... u nas fici vsetko zo zemiakoveho cesta. paradoxne - ciste zemiaky nie.teraz ma 2 roky a ako dakedy zladoval vsetko, dobre ze aj tanier neschrumal, tak teraz je obdobie,ked nezje skoro nic. bohu vdaka za banany a suche rozky ... svojho casu jedaval ocami, stacilo prikrm nalozit do lipankovho/pribinakovika 🙂🙂🙂
@lenka2005 soja nie.jedime ak ke fermentovana ale sojove mmieko fermentovame nie je. Nase deti zjediakazdy den pribinak. niekedy aj dva nic im nechyba okrem toho pribinacik je jeden z mala jogurtov kt neobsahuje modifikovany skrob.este jeden z tesza ho nema inak vserky.naco robis vedu z toho ci zje dieta jeden alebo dva pribinaky denne??????? neboj sa. oblicky mu to neposkodi.
@perzefona nepisrs nahodou o mojej malej? Presne. Nakupim supet suroviny. Chystam, varim, struham, mixujem. Pripravim do misky v spravnej teplote a tancujem okolo indianske tance a... Nic sa nekona. Sem tam len ovonia, zamaze zubky a ja mozem odlozit do chladnicky a o 2 hodiny to iste. Potom vyhadzujem. Co by som ja dala za plac dieťaťa trebars v obchode ze chce rozok alebo cokolvek. U nas jedlo ide okolo a moje dieta nic. Pokial to nie je ryba, zemiak, maso, syr. Brokolica alebo banan. Okrem tohto dokopy nic nezje.
@perzefona presne tento prístup zvolila aj moja teta pri bratrancovi. Tiež nechcel jesť od roka nic len sladkosti, mozno tak rezance s makom. Do druhej triedy ZŠ zaspaval s fľaškou plnou presladeného granka, lebo hlavne ze neostane hladný 🙂 dnes ma 24 rokov, 115 kíl a okrem pizze a čokolády nic neje.
Určite su deti co mali od malička zle stravovacie návyky a nejak sa to zmenilo no fakt to moze dopadnút zle.
@lenka2005 pribinacik ma hodne cukru v sebe. Preto mu to chuti. Jogurty su kysle. Mne sync Jogurty nechcel jest. Ked mixnem s bananom, ma primarne taku chuti a kysla je potlacena. Skusala si? Tvaroh zatazuje oblicky? Preco?
Na Margo jedenia. Moj syn zacal jest Normal(ze neodmietal Vsetko a zjedol aj malu porciu, nie len 2-3lyzice ) okolo veku 15m. Drxim palce. Rozpapa sa, nevzdavaj to a nezufaj. Bola som V podobnej situacii. Drxim palce.
tvarh je vysoko koncentrovaná bielkovina, preto zaťažuje detský organizmus ... ale da sa vymixovať trebárs s jogurtom, nedávala som čistý tvaroh

@lenka2005 tak mu daj to mlieko na ranajky, robis problem tam, kde nie je.
Inac tento tvoj posledny prispevok je v uplnom protiklade s uvodnym prispevkom. Tak kde je pravda?