icon

Ako často môže jesť 14 mesačné dieťa Pribináčika?

lenka2005
1. okt 2016

Ahojte, vedeli by ste mi poradit, kolko pribinackov moze dieta (rok a 2 mesiace) zjest naraz/ 1 maly, 1 velky alebo viac/ a v akej intenzite, nakolko tvaroh zatazuje oblicky. V zasade som bola proti tymto kremikom, ale moje dieta mi nechce jest. Zvykol si na obed po pol rocnom snazeni (zeleninovy, zeleninovo-maskovy), ale inak mi odmieta vsetko, co mu davam. Zo zufalstva som skusila pribinacek, nakolko mliecka uz tolko nemame, a niecim ho nakrmit musim. Pribinacek mu velmi chuti, zjedol by mi, kolko by som mu dala. /Jogurty s ovocim, smotanu kyslu, odmieta/. Teraz mu davam tak 2krat, az 3 krat do tyzdna na desiatu, bud 1-2 male, alebo 1 velky.Prosim vas, kolkokrat mu ho mozem dat? Kazdy den by bolo zrejme velka zataz na oblicky, ale 2-3krat do tyzdna moze? Neviete mi poradit? Dnes som mu robila domaci - tvaroh+ smotana+ vanilka+ zbastil cely. Dakujem

Strana
z4
juhseverzapad
3. okt 2016

@papricka33 Tak alkohol je kapitola sama o sebe. Tu sa jedná o nezmysli typu zdravá strava.

dominikav123
3. okt 2016

@lucinka511 existuje bežne aj sushi z hovädziny ci bravčoviny.
Ja som len reagovala uplne na začiatku na to, ze ked bude dieta jesť sladkosti miesto normálneho jedla moze skončiť obézne. To je vsetko.

sardinka336
3. okt 2016

Všetko s mierou....ja Pribinačika davam malo lebo su šialene drahe a 2x hrabnem lyžičkou a je dojedene 😀 Je nás 5 členov rodiny takze predsa len musim aj ekonomicky mysliet čo nakupim. To radšej kupujem jogurty a teraz je hodne sezonneho ovocia slivky, jablka tak z toho skor dam presnidavku ale nerobim tragediu ani z Pribinaka ale davat ho denne je na moj vkus drahy špas.

papricka33
3. okt 2016

@juhseverzapad 😖 no, vzdávam to. Neviem o čo ti ide. Ja radšej komunikujem k veci ako v inotajoch typu "blbosť" "nezmysly typu zdrava strava"... God bless you

sardinka336
3. okt 2016

@papricka33 všetko s mierou, ja zial poznám aj take mamičky čo su hotove ked ich dietatu vynimočne niekto ponukne Brumika. No aby sa neposrali tak ti poviem. A kto nema narajbaný ešus jablk na ihrisku tak ten aby chodil po kanáloch. 😀 😀 ani tam uz nechodim na tie miesta a tie ihriska kde viem ze sa schadzaju tieto ,,biohysterky,, na ich inkviziciu nie som zvedava. Ale chapem, ze to myslíš dobre len ako to uz tu ktosi napisal, prehana sa to a všetko sa zenie do extremov.

juhseverzapad
3. okt 2016

@papricka33 Nejde mi o nič. Napísala som svoj názor. Ja solím normálne,cukrím normálne a všetci všetko jeme bez obmedzenia. Obézny nie sme nakoľko sme stále v pohybe,ale nešportujeme.

siska53
3. okt 2016

@lucinka511 Ale ved ani ja netvrdim,ze je nezdrave,len prosto niektorym.ludom nemusia robit dobre ci dokonca skodit.
Ja zas nie som uplne hio-bio,taku pevnu volu nemam-mozno raz,ak bude nutne... Vies mame aj cukrovku v rodine a moja mama,kebyze nezmeni svoj zivotny styl,tak si uz picha inzulin. Ale vdaka tomu to zabrzdila.
Ja sa aj preto tu snazim vysvetlovat,aby sa to nepodcenovalo. Bielkoviny treba,tu skor ide o to,ze vsetko s mierou a postupne u tyh malych deti,ktorych telo sa vyvija.
Ja sa stvem aj u nasich na rozne sladkosti. Radsej som za domaci kolac a ked uz,tak nieco kvalitnejsie. Nastastie nasi zjedia aj horku cokoladu,hoci poznaju aj ine. A ked nemame,nemaju co pytat. Najlepsie je nekupovat.

lucinka511
3. okt 2016

@siska53 ved ano a zase to co si ty spominala a ze tvoja nefrologicka radibtak je pre mna len plus. budem na to davat vatsi pozor☺

papricka33
3. okt 2016

@sardinka336 áno veď chápem, neradim sa myslím !medzi túto skupinu, ale tiež odo mňa nemôžu niektoré čakať, že poviem, že je niečo zdravé, ked nie je. Tiez si dám slaninu, aj veternik, ale beriem to ako maškrtenie, určite nebudem niekomu tvrdiť "jaaaj, v pohode mu daj 3 veľké Pribinaky, veď to je také dobrééé"... Vieš, na druhej strane, niektoré maminy (nehovorím ze ty 🙂 , sú už apriori tak vysadené na všetko zdravé, bio, latkovanie, nosenie, dojčenie... ze už nie sú ochotné prijať ani kúsok pozitívneho čo to prináša. A to je svojím spôsobom tiež len výsledok davovej psychózy 🙂 Ja myslím, že osobne si viem užívať aj tie nezdravé slasti, ale triezvo zvazujem nejaké závery o tom, čo je, či nie je zdravé. To keby som tu teraz napísala ze si myslím, ze mlieko a vôbec mliečne výrobky spôsobujú väčšinu civilizačných ochorení, ochorenia súvisiace s hormonálnou sústavou, ženské problémy, cysty, migrény, až rakovinu... to by ma ešte len začali všetci žrať 😉 Ale nemam naozaj potrebu niekoho o výžive presviedčať, nakoniec si každý urobí tak, ako zváži. Len ma trochu rozhodia reakcie ako "to je blbosť" "to sú somariny, čo nezmysly... Z toho sa veľa nedozviem. Mám radšej konštruktívnu kritiku, ktorá stojí na reálnych argumentoch. Aspon v niektorých oblastiach 😉 Inak mám v paži 🙂 Ten najčastejšie používaný " aj naši rodičia, starí rodičia to tak robili..." pre mňa nie je argument. Inak, sama sa čudujem ako dlho už tu trepem 🙂 ...ale ty mi prídeš ako niekto kto za to vysvetľovanie stojí 😀

sardinka336
3. okt 2016

@papricka33 jééj, dakujem za tvoj prispevok, vazim si to 🙂
Určite v tom treba hladat zdravu mieru a aj sa snazit o to lepšie, ponukat viac zdravšie alternativy, ovocie...v podstate s tebou suhlasim, mam rada tvoje prispevky.

Strana
z4