Ako dlho môže príkrm stáť mimo chladničky?
Dobrý deň,
Áno hlúpa otázka 🙈, ale prosím Vás, veľakrát sa mi stalo, že keď bábo ešte z rána spí, mám čas si v pokoji nachystať na obed príkrm, ale niekedy ten príkrm (mäso + zelenina) je spravený veľmi zavčasu, a neviem, či ho mám dať do chladničky/alebo do fľaše/skla a následne do ohrievačky nech si udržuje stálu teplotu. Už sa mi stalo, že som mala aj 4hod dopredu a nevedela som, čo s tým .
Vopred ďakujem za rady!
to by zaujímalo aj mňa .. my sme síce na začiatku prikrmu , ale mám pocit že keď dcéra počuje mixer automaticky zamyka ústa . Tiež chcem robiť keď spi. Určite budem jej každý deň robiť , že vždy na jeden deň , ale keď laicky uvažujem čo sa tomu môže stať ? Pokazí sa to ? Aj naše jedlo uvaríme a niekdy jeme o hodinu dva tri alebo až vecer a je pokazené ? Nie, nie je a pritom mame v jedle oveľa viac surovín.
Ako v lete pri vyšších teplotách by som dala na to vacsi pozor , ale keď to bude v chladničke neexistuje že sa tomu niečo stane . Ja urobím príkrm, dcéra zje lyžicu a koniec. Niekedy ani to, všetko ako uvarim tak vyhodim. Mám v plane jej núkať viac krát a kdykolvek počas dňa. Variť to nie je časovo náročné , ale neviem si prestaviť aby som to varila aj 5x do dňa. Nedáva to logiku ani zmysel.
Ja som mala sklenené poháre, keď som navarila dala som jedlo tam. Ak som vedela že bude jesť do hodinky tak som nechala pohár normálne na linke. Ak som mala navarené skôr a vedela som že bude jesť za 3-4 hodiny tak som dala jedlo do chladničky. Zohrievala som jej to potom vo vodnom kúpeli, keď bola staršia tak normálne v mikrovlnke.

To ich chystas po jednom? Sprav na 3 dni a daj do chladnicky a odoberaj, alebo si namraz