icon

Ako motivovať 4-ročné dieťa, aby pilo viac tekutín?

28. apr 2025

Dobrý deň, syn má 4 roky. Problém je, že neviem do neho dostať dostatok tekutín. Cez deň vypije tak 200 ml džúsu a najviac 150 ml čistej vody. Iné tekutiny v podstate nemá.Pohar s vodou prípadne von fľašu s vodou má k dispozícii stále, ale pokým mu ja nepoviem, aby sa napil tak nič. Keď mu poviem dá sú maximálne gjg, keď mu to hovorím časti, tak ani to. Polievky neje a viac džúsu by takisto nedal. Sladené vody a čaje keď mu dám to hneď vypľúva. Neviem, ako ho motívovat, aby viac pil. Na záchod chodí tak trikrát denne, keďze mali pije. Prosím poraďte. Ďakujem

deedol
28. apr 2025

no jedine ho stale upozornovat. niektore deti maju slabsi pocit smadu.
do skolky chodi? tam s ostatnymi pije?

ukgirls
28. apr 2025

vodu mas aj v polievke jedle ovoci .. podla mna co mu davas mu staci .. teda dzus vymen za daco zdravsie

deedol
28. apr 2025
@ukgirls

vodu mas aj v polievke jedle ovoci .. podla mna co mu davas mu staci .. teda dzus vymen za daco zdravsie

@ukgirls pise, ze polievku neje.
cikat 3x denne je podla mna malo. a to nehovorim o tabulkovych normach prijmu tekutin (tie nedaval ani moj syn, a to sme ho furt nutili pit).

ukgirls
28. apr 2025
@deedol

@ukgirls pise, ze polievku neje.
cikat 3x denne je podla mna malo. a to nehovorim o tabulkovych normach prijmu tekutin (tie nedaval ani moj syn, a to sme ho furt nutili pit).

@deedol pisala som to vseobecne - voda v jedlach a ovoci ;)

deedol
28. apr 2025
@ukgirls

@deedol pisala som to vseobecne - voda v jedlach a ovoci ;)

@ukgirls no ale pises, ze podla teba staci. 4r dieta by malo vypit liter vody denne. (to chcu tabulky, ako pisem, toto nedaval ani moj, ale aspon pol litra vody by bolo dobre.)

pralinka86
28. apr 2025

A co kase, tie nema rad? Aj nimi sa da co to doplnit tekutin.. a mlieko? Alebo acidko?

autor
28. apr 2025

Na raňajky má ovsenú kašu, ale nesmie byť moc vodnata. Tu má aj s cca 100 g ovocia ( to strieda). Obed väčšinou vynechá alebo palacinky prípadne halušky. Večera žemla s nejakou nátierkou. Je to biedny jedák od malička, ale podľa doktorky kým priberá tak to riešiť nemusíme. Samozrejme tekutiny núkame pri každom jedle a aj medzi.

luccija
28. apr 2025

Len motivovať a nájsť čo mu chutí.Preco neje polievky?moja viac pila, keď mala slamku

ivangeline
29. apr 2025

Dať mu fľašu k ustam. Jak inak. Moje aspoň hlt urobia.
Veľa ovocia a zeleniny. Aj tie polievky by mohol.
Fyzická aktivita a následne voda. Prichádza teplo, hádam bude viac piť.

mantilka
30. apr 2025

Skús kupovať pekne fľaše na pitie...bude možno viac piť. Majú kopec druhov...stále niečo iné po čase. Aj moja menej pije 😵‍💫.
Už je väčšia, vysvetľujem jej ako to škodí...no nie som spokojná s množstvom.

greentrees
2. máj 2025

Poznáme, aj u staršieho. Vrhla som sa na večerné polievky a chcem skúsiť viac zatrhnut sladké pokiaľ nebudú lepšie piť. Nech majú motiváciu 🙂. Už sme skúšali aj s telkou. Čiže myslím si,že treba nájsť achilovu pätu ak nepomáha nekonečné vysvetľovanie