Ako motivovať 4-ročné dieťa, aby pilo viac tekutín?
Dobrý deň, syn má 4 roky. Problém je, že neviem do neho dostať dostatok tekutín. Cez deň vypije tak 200 ml džúsu a najviac 150 ml čistej vody. Iné tekutiny v podstate nemá.Pohar s vodou prípadne von fľašu s vodou má k dispozícii stále, ale pokým mu ja nepoviem, aby sa napil tak nič. Keď mu poviem dá sú maximálne gjg, keď mu to hovorím časti, tak ani to. Polievky neje a viac džúsu by takisto nedal. Sladené vody a čaje keď mu dám to hneď vypľúva. Neviem, ako ho motívovat, aby viac pil. Na záchod chodí tak trikrát denne, keďze mali pije. Prosím poraďte. Ďakujem
vodu mas aj v polievke jedle ovoci .. podla mna co mu davas mu staci .. teda dzus vymen za daco zdravsie
vodu mas aj v polievke jedle ovoci .. podla mna co mu davas mu staci .. teda dzus vymen za daco zdravsie
@ukgirls pise, ze polievku neje.
cikat 3x denne je podla mna malo. a to nehovorim o tabulkovych normach prijmu tekutin (tie nedaval ani moj syn, a to sme ho furt nutili pit).
A co kase, tie nema rad? Aj nimi sa da co to doplnit tekutin.. a mlieko? Alebo acidko?
Na raňajky má ovsenú kašu, ale nesmie byť moc vodnata. Tu má aj s cca 100 g ovocia ( to strieda). Obed väčšinou vynechá alebo palacinky prípadne halušky. Večera žemla s nejakou nátierkou. Je to biedny jedák od malička, ale podľa doktorky kým priberá tak to riešiť nemusíme. Samozrejme tekutiny núkame pri každom jedle a aj medzi.
Len motivovať a nájsť čo mu chutí.Preco neje polievky?moja viac pila, keď mala slamku
Dať mu fľašu k ustam. Jak inak. Moje aspoň hlt urobia.
Veľa ovocia a zeleniny. Aj tie polievky by mohol.
Fyzická aktivita a následne voda. Prichádza teplo, hádam bude viac piť.
Skús kupovať pekne fľaše na pitie...bude možno viac piť. Majú kopec druhov...stále niečo iné po čase. Aj moja menej pije 😵💫.
Už je väčšia, vysvetľujem jej ako to škodí...no nie som spokojná s množstvom.
Poznáme, aj u staršieho. Vrhla som sa na večerné polievky a chcem skúsiť viac zatrhnut sladké pokiaľ nebudú lepšie piť. Nech majú motiváciu 🙂. Už sme skúšali aj s telkou. Čiže myslím si,že treba nájsť achilovu pätu ak nepomáha nekonečné vysvetľovanie

no jedine ho stale upozornovat. niektore deti maju slabsi pocit smadu.
do skolky chodi? tam s ostatnymi pije?