Ako motivovať dieťa piť?

mary174
14. aug 2023

Žienky neviem či mi poradíte ale som už dosť zúfalá. Syn má 14 mesiacov, stále je kojený. Chcela som v roku ukončiť dojčenie no odmieta mi akékolvek iné tekutiny. Z flasiek aj pohara pit vie sem tam si vypita pit cistu vodu ale da par glgov a koniec. Papa pekne. Kojim ho na poziadanie z jedneho prsnika, myslela som si ze ked mu to zredukujem ze zacne pit ale to som sa dost mylila. Teraz mam mastitidu, mlieko skoro vobec uz sa netvori a on nic nepije, davam melon, polievky cika dost malo.

bolarazjedna
14. aug 2023

@mary174 ja som na tom bola podobne s 13mesacnym. Našťastie polievky ma rad, čiže na obed zje asi 1dcl polievky... Ale teda pred mesiacom okrem toho vypil menej ako deci tekutín denne, ak nerátam materské mlieko. Ja som ho ale chcela odstaviť, lebo už čakáme druhé.
Ak ti zje polievku, tak dávaj aj na obed, aj na večeru. Môjmu sa teraz zapáčilo piť z fľašky so s tým sosacikom/športovým uzáverom. Tak mu dávam z toho. Plus paci sa mu, keď si štrngneme, takže veľakrát keď chcem aby pil, tak s nim pijem spolu a neustále si strngame a stále mu hovorím aj ukazuje, že a teraz sa aj na pijeme, keď sme si strngli.
A skus mu dat piť aj pomedzi jedla, aspoň u môjho to zaberá, dá si pár kúskov chlebíka, potom mu dám čajík, vypije si trošku, potom zase papa, zase pije....

uhnakova
14. aug 2023

A umele mlieko by nevypil? Ani moje deti v tomto veku nepili velmi vodu, naopak pili vela mlieka. Davala som UM a postupne aj rastlinne mlieka.

mary174
autor
14. aug 2023

@uhnakova bohuzial nie, skusala som viacete znacky, aj kravske mlieko a v zufalstve aj mlieko s grankom a dzusik no nic nevypil. Ani caj mu nesiel

mary174
autor
14. aug 2023

@bolarazjedna ďakujem, dufam ze aj u nas sa to trosku rozbehne, tiez uz by sme celkom tuzili po druhom babatku

uhnakova
14. aug 2023

@mary174 moze zalezat aj na flaske. Deti maju rady, ked z flasky tecie vhodnym tempom, ani malo, ani vela. Mozes skusit rozne naustky, mozno sa chyti.

andreatytler
14. aug 2023

@mary174 Treba skusat vsetko mozne. Stamprliky, slamky, naustky, sosaciky, male pohariky. Rob z toho hry. Nukaj kazdu polhodinu kedze si da len par glgov.
Nukat pomedzi jedlo u nas zaberalo najlepsie.
Posad do lavora s vodou a daj mu pohariky na prilievanie.
Skusila by som materkse mlieko odsat a ponuknut vo flasi a dufat ze sa nauci na flasu a cumel a potom ak ano, tak prejst na umele mlieko.

domiklik
14. aug 2023

@mary174 ja môjmu lievam do šálky na espresso, potom si strngame a tvárime sa ze pijeme kávičku

ivangeline
14. aug 2023

My mame 3 flase rozmiestnene v byte... a uz su aj starsi,takze aj pohariky pri umyvadle a zabera to. :D Vidia flasu piju. Idu sa umyt a piju.. :D Ked ich nukam,len len hlt..

enoula
14. aug 2023

Skuste nejakú peknu detsku flasu alebo detsky pohar/salku alebo slamku. Alebo tvoj pohar. U nas sa osvedcila flasa so slamkou

mamutka
14. aug 2023

@mary174 my sme si sadli, nalievali do štamperlíkov a štrngali, to sa mu veľmi páčilo 😁 kamoska malého takto naučila, že si idú dat “kávičku” ale on vonku potom pýtal “mama chcem už to pivo “ 😂