Ako naučiť 5 mesačné dieťa papať príkrmy?
Ahojte. Mame 5mes aj 2 týždne a začali sme prikrmovat. 1.den roztlacena prevarena mrkva mracila sa a ako keby ju napinalo. Tak som druhy den skusila jej ju rozmixovat neúspech. Opat sa mracila, vypluvala a ako keby ju napinalo. Tak tretí deň zemiak opat to iste. Dnes zase zemiak s materským mlieckom co bezne pije a zas to iste. Včera som skusila dat aj ryžovú kasicku s mojim mlieckom a to chcela. Akú ju naučiť na prikrmy? Kedy jej to dávať? Ak je úplne hladna alebo najprv trocu nakojit? Poradte prosím. Dakujem
@1lusia1 necitala som co radili, ja ti radim- ak jej chuti ryzova kasa tak kludne zacni tymc my sme tiez zacinali ryzovou instantnou kasou, ta mu chutila najviac, davala som na obed a potom nakojila este. kludne mozes potom do tej ryzovej kase skusit dat len lyzicku uvarenej rozmixovanej mrkvi, alebo cukinu. ak ti nieco nechce, nevadi, nakoj. este ma cas. staci ked aspon ochutna. pomaly sa rozpapa, mozes nakojit aj pred alebo po. uvidis sama ako ti to bude lepsie vychadzat, urcite prikrm nie je nahrada. prirm je nieco naviac, koj tak ako doteraz. plus ochutnavat prikrmic staci aj lycicka, dve... podtupne sa rozpapa. ;)
@simaaprilova žiadny fenomén! Ja som rok vrieskala celé noci a cez deň spala! To či od našich! A keď som im porodila vnúčatá no nechápali,prečo plačú! Veď tak malé deti nemajú čo plakať! Ich deti len spali a dobre boli!😄😄😄 ono to je ako s tým krmenim že všetci všetko jedli! Oni si už nepamätaju ako to naozaj bolo!!!!!
@1lusia1 vahu neries... pokial pribera,hoc aj pomaly,je spokojna,tak este nemusis prikrmovat...pediatricky sa niekedy riadia podla tabuliek,kt.vyhovuju najme deti na umelom mlieku...kojene priberaju individualnym tempom a kazde dieta je ine... prvorodena mala v roku! 7500g (porod.vaha 2850) a syn ma teraz 3 mes.a vazi 6 kg 🙂 (por.3530)...
@1lusia1 podla mna mixuj a na riedku kasu. ja som varila malemu prikrmy do roka skoro vsetky v parnom hrnci a mixovala. na taku vyzivovu hustotu. jemu inac aj zuby sli neskoro, tak som s mixovanim nemala ziadny vnutorny problem 🙂 mixovala som mu aj sparene jabko, hrusku. a aj banan, lebo roztlaceny nechel, zmixovany zjedol. od roka u nemusim mixovat nic, pekne presiel na tuhu stravu a pozuje kusky, aj si odhryzne.
na zaciatok nekombinuj chute. za 4 dni mrkvu, zemiak, ryzovu kasu, to je vela ...
podla mna ponukaj malej aj 4-5 dni na obed ozaj len lyzicku - dve takeho riedkeho mrkvoveho pyre. alebo potom mrkva-zemiak. potom kalerab ..atd. a mas menu na 3 tyzdne 🙂 ono netreba sa ponahlat, ved dieta doteraz malo iba mlieko a ine chute nepotrebovalo, netreba ho zahltit hned vsetkymi chutami ...
ja mam inac dobru sksuenost s batatmi, ked maly odmietal brokolicu, stacilo pomiesat s batatom a zjedol aj tu.
a este - dufam, ze ta pani na prvej strane si robila srandu, ze pribinacikasolit .....
... a tiez si myslim, zev pohode daj babupar dni oddych, ja som kojila a s prikramizacinala po polroku.
Veľmi pekne dakujem za rozsiahlu debatu 😊 všeličo som sa tu dozvedela holky 😉. Kazda mate svoje skúsenosti ako ste naucili svoje detičky papat aja vam dakujem za to ze ste sa s nimi podelili. Skusim dat malinkej cas, idú nam aj zubky, uz jeden tento týždeň vykukol tak ju nebudem este aj týmto trápiť. Ked bude kludnejsia tak opäť skusime jej dat nieco z toho co ste radili. Inak dávala som jej zriedenu odstavenu mrkvovu stavicku az sa jasila jak jej chutila. Ale to jej este vtedy neslo zubky. Tak možno zase skusime ist touto cestou. Drzte sa aj vy.
Inak mixovat stale neni dobre..treba zo zaciatku pri prvych prikrmoch mixovat,neskor davaat babetku iba popucenu stravu,napr vidlickou,pretoze moze sa stat,ze babetko potom bude odmietat nemixovane veci a nebude vediet zut..:D viete ako sa hovori..na dobre sa rychlo zvyka :D 🙂 pekny den..

@juhseverzapad
Zienky, davate tu 3, 4 roky, tak ja dam viac 😀 6 a nevieme, co je to dieta s vysokymi teplotami a pod. a nebodaj na antibiotikach. Klop, klop, klop.