Ako naučiť dieťa piť pri príkrmoch?
Mamicky, maly mi uz papá prikrmy, na obed zeleninku potom na "olovrant" jablcko s keksikmi a na veceru kašu. Tym
padom nema tolko tekutin ako mal a nic mi nechce vypit. mam doma uz 5 druhov cajikov a absolutne nechce, vypluje, ksichtí sa. cistu vodu uz duplom nie. prosim, ako to riesite vy? uz som sa uchylila aj k tomu aby som kupila
sunar granulovany caj hruskovy, ktory skutocne nie je kyslí a nechce. ani fenykel ani maliny, jahody ani ziadny z detskych cajikov. nejaku radu prosim?? 😬
@snazilka_bio_mamka polievky
Skús jablkovú šťavu rozriediť vodou , ak to príjme, postupne uberaj šťavu a dostaneš sa na čistú vodu
Naj je cista voda. Staci len vydrzat, skusat ponukat z poharika, flase, lyzicky, ono to raz pride .. a na to, ze začínate s prikrmami, ides teda na to teda riadne, ze keksiky.. neviem ci maju v zlozeni, ale aj tak ..
A este, v ovoci ma tiez vodu, v prikrme a kasi tiez ma vodu, takze nie je to take zle . Neboj
@sisska96 ale autorka ma v nicku prave bio 🙈🙂
Samozrejme kazdy dava podľa uváženia
@pralinka86 Takže možno dáva čarovné bio keksíky z DM :D Aj tak sa mu nič nestane
davam mu tie rozpustne keksiky z dm pre deti od 6. mesiacov a teraz som kupila 1. balenie a do jablka som mu namrvila az 1 a pol mini keksiku. ale ak vas to tak poburuje tak sorry. nik zakladala este moja sesternica xy rokov dozadu a ja som si ho nechala. ostatnym mamickam dakujem za rady.
mäsko mu chcem zacat davat uz mam nakupene z farmičky, neviem preco treba takto reagovat.
No môj prvý syn pil do roka asi 50-100ml tekutín (v tých dobrých dňoch) , okrem toho som ho ešte kojila, lebo inak by asi nemal dosť tekutín..... No a robievala som polievky, na ráno ovsenu kašu, ovocné pyré... Vo všetkom je aj vída, takže nejako takto sme plátali. Prežil aj leto a ako nám hovorila aj pediatricka, po roku, keď začal samostatné chodiť, tak začal aj viac piť.
Teraz mam 10mesacneho, ten má fľašku iba na okrasu, nechce vodu ani čaj, dokonca on ani z ďaleka neni dobrý jedak, ibaže ja stresujem na tom menej. Tiež ho ešte kojím. Čakám, že po roku sa to postupne upraví
@snazilka_bio_mamka a doteraz co pil ked ztazu nechce? Kolko ma mesiacov? Moji boli po prikrme este nadojceni, vody tiez malo pili, v lete pili viac.
Urcite nie sladke caje. Len cisty caj, vodu.
@snazilka_bio_mamka maso sa zavadza ako druhe, pred jablckom a keksikmi a kasami
Možno ťa nepoteším ale na moje dieťa neplatilo nič.
Mal xy pohárikov, fliaš, striekačkou, obyčajnú Rajec fľašu, no proste všetko.
A skúšala som mu dat taktiež najprv vodu samozrejme, potom rôzne čaje, aj sunare, ovocné šťavy... Nič. Ak si dal vodu tak sa z nej do vracal.
Až raz prišiel ten zázračný deň 🤣 keď mal 11m, ja som mu kúpila fľašu liewood so slamkou a od vtedy pije vodu. Iba vodu. A už mu je jedno z akej fľašky.
Skus po lyzickach alebo mu daj usatu flasku nech sa s tym hra.nasa sa tak naucila ze sa s tym brblala noeco povypluvala ale postupne zacala pit. Prikrmy rob kludne redsie hlavne ten obedovy aj to su tekutiny.
Ten keksik nebol mysleny v zlom, ale skor aby si citala aj zlozenie, lebo ze napisu ze od 6mes je fajn, ale realne v zlozeni je obilnina a cukor a mnohokrát este nieco ine a dieta ktore ma +- pol roka toto všetko este nejedlo. Nehovoriac o možných alergenoch. Tie prvé prikrmy sa zavadzaju postupne aj kvoli tomu, aby sa vylucila alergicka reakcia a dieta sa postupne oboznamovalo s chuťami. Aj postup zavadzania je z nejakeho dovodu odporúčaný..
Hlavne mu nedavaj nič ochutené to je uplne zbytočne potom nebude chcieť čistú vodu
syn tiež nechcel a zvykol si pije len vodu a to ma 2,5r vlastne aj kravske mlieko ale to začal až po 2r , stači aj keď si cucne a postupom času vypije aj viac
ja som davala aj do poldecaku , na lyžičku, do jeho flašky , so slamkou
neviem koľko má meiacov , treba to prisposobit veku
hlavne či je na um alebo ešte kojeni
@snazilka_bio_mamka kojis? Ak hej tak podľa mňa vodu až tak nepotrebuje. Nejaká je v ovocí, polievky su tiez dobry napad. Inak teda stále ponúkať a najlepšie čistú vodu. Ja som zo začiatku dávala lyžičkou, počula som že niektoré baby dávajú stamperlikom
Moja takmer 7 mesacna dcera tiez nechce nic pit. Skusala som aj z flase, aj z poharika, na lyzicku, nic nemalo nejaky extra uspech. Davala som cistu vodu, caj nejaky detsky, harmancekovy, ovocne stavy... vsetko vypluva. Syn v tomto veku bez problemov pil z toho netecuceho hrnceka, ona vobec. Tak sa snazim davat redsie prikrmy, davam viac ovocia - obcas jej mixnem a zriedim trochu s vodou, zaradila som polievky (vyvar a zeleninove), popri tom este kojim.
My sme mali rovnaký problém od narodenia. Teraz má 7 mesiacov a po troške si cucne. Odporúčam pevné nervy a každý deň ponúkať čajík alebo vodu z fľašky.
Polievky sú fajn . A aj tak je prospešná na črevá
Ponukat. A popritom nariedovat prikrmy vodou

@snazilka_bio_mamka keksiky?????