icon

Ako postupovať, keď dieťa vypľúva zemiak?

19. dec 2023

Baby zacinam s ´prikrmami dcerke som ako prve dala zemiak vypluva po trochh dnoch mam zmenit zeleninu aj ked zemiak bude vyplvuvat?? Alebo tmenit az vtedy ked to spapa?? Dik

Strana
z2
andrea_82
19. dec 2023

Chapem spravne, ze si len dnes zacala s prikrmami a ako prvy si dala zemiak? Tak to je naozaj este velmi zavcasu robit akekolvek zavery. Nam trvalo aj 2 tyzdne, kym si synovia zvykli na iny druh potravy namiesto mlieka. Na zaciatok spapa babo mozno tak 2 lyzicky, postupne je toho viac. Nestriedaj zeleninu castejsie ako po 3 dnoch, aby si vedela, z coho bude pripadna alergicka reakcia.

aliaray1
20. dec 2023

Ahoj, ano prevar a na kasu pomixuj cistu mrkvu.
Ja som sla podla Usa a Canada odporucani...lebo oni uz zmenili od 80tych rokov odporucania na rozdiel od nas.
Takze som zavadzala ako prve 2 dni mrkva, cuketa, zemiak, dokopy a hned po tyzdni v jej 5.5.mesiaci slo maso, a rovno hovadzie: od Hipp do mrkvy so zemiakom.
Dovod pre ktory sa maso posunulo na vrchol rebricka v zavadzani prikrmov uvadzane aj na mayoclinic atd je, ze obsahuje pre mozog drahocenne bielkoviny extremne potrebne pre vyvoj mozgu takto malych deti a zabranenie anemie atd. Takze bez obav smelo do toho.

Jedine comu som sa vyvarovala boli velke alegeny ako rajciny, med, lepok som dala asi v 7 mes. a vajce-zltok asi v 11 mes. ale to len z blbeho strachu.
V Izraeli robili vyskum preco tam maju ludia tak malo alergii na arasidy...lebo ich jedli od malinkata. Takze dcera v ramci imunologickeho okna mala aj mango, ananas, kokos, marakuja, dokonca ano, aj kiwi, orechy (pomlete v kasi: vlasske, lieskovce, arasidy).

Ma uz 20 mes, absolutne ziadne alergie.

Ak sa ti vyhadza po jedle, tu zlozku by som vylucila na mesiac a potom az skusila znova.
Preto sa zacina prvy tyzden 1 zlozkova, potom 2 zlozky das a postupne pridas cosi navyse. Ja som napr. akcelerovala aby som vyuzila imuno okno, tak ked viem ze mrkva a zemiak su ok a pridala som maso, dala som novy: petrzlen.

autor
20. dec 2023

@aliaray1 dakujem

Strana
z2