icon

Ako povzbudiť 8-mesačné dieťa k jedeniu príkrmov?

patricwei
23. jan 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako papali vaše detičky keď mali 8 mesiacov ? Môj malý nie je veľmi jedák príkrmov neviem ako ho donútiť papať príkrmy spapa veľmi malo. Vedeli by ste mi nejako poradiť pomôcť ze co variť ako mu variť možno nejaké receptíky. Už som skúšala aj kupované zeleninové v poharikoch ale to mu tiež nechuti veľmi. Len ma tak mrzí ze počúvam od iných maminiek ako im detičky papáju a mne veľmi máličko. Už mame zavedené všetky potraviny ktoré môže 8 mesačne babo aj som skúsila také večerné kase. Samozrejme on mi spapa všetkého iba trošičku a potom musím teda dať mliecko. Viem ze sa detičky nemajú porovnávať. Ale ďakujem vopred pekne za rady 🫶🏼 🙂

jaass
23. jan 2025

@patricwei ma 8 mesiacov, je to v podstate ešte babatko. Nechce? Nenuť, dávaj mliecko. A postupne skús znova

melany_y
23. jan 2025

A ma tvoje mliecko ?

patricwei
autor
23. jan 2025

@melany_y nie nie umelé 🙂

melany_y
23. jan 2025

@patricwei a vypije dosť cez deň ?

lucia13022023
23. jan 2025

Ja som sa veľmi inšpirovala profilom na Ig pekne papaj. Ale moje dieťa jedlo zeleninu hneď a veľmi rado. Ovocie ani nie. A to som ponúkala každý deň.. Začal ho jesť az niekedy na jar. Ale ponúkala som. Na rôzne spôsoby...
Ale kľudne daj mlieko. Je to stále ešte dieťa a do 12m môže kľudne väčšiu časť stravy tvoriť mlieko.
Môj ma 2 o chvíľu a stále pije mlieko 2x denne...

lucia23529
23. jan 2025

Moja je kojená ale akože absolútne nie je žiadna jedačka. Niekedy nezjedla ani lyžičku čo proste nechcela. Aj sme vyskúšali asi milión veci, odporúčaní ale proste doktorka povedala že keď priberá, rastie netreba to riešiť…tiež som bola zúfalá a smutná…teraz mala už 9 mesiacov a z dňa na deň začala aspoň viac troška papať 🙂 ale už sme sa naučili, hlavne nenútiť a ponúkať potom aspoň vodu…presne viem čo zažívaš…našej najviac ide banan a avokado spolu

kitycat
23. jan 2025

@patricwei stale ochutnava a gro ma mlieko. A tych zdrobnelin menej, nie sme deti :D

patricwei
autor
23. jan 2025

@melany_y áno mlieka cez deň dosť keďže nechce nič iné 😅 ale papa mi 3 x aj v noci. Niekedy spapa tak potom mliecko nedám.

melany_y
23. jan 2025

@patricwei joj moja tak to vôbec nerieš, základ je stále mlieko. Čo by som dala ja zato keby ešte vypil toľko išla 😀 úplne v pohode rozje sa pozdejsie, dávam mu len ochutnávať a keď mlieko tak mlieko 🙂

patricwei
autor
23. jan 2025

@kitycat 🤣 preboha naozaj asi som sa nechala uniesť

denkabemommy
23. jan 2025

Prvý syn mi zjedol všetko, druhý ma vytrénoval. Do 1.5r skoro nejedol, žil len na mlieku 😅

patricwei
autor
23. jan 2025

Tak ste ma ukludnili ďakujem . V mojom okolí asi neexistuje dieťa ktoré neje alebo ma len klámu :D