icon

Ako pripraviť mrazený špenát pre deti?

13. aug 2025

Ahojte ako ho pripravujete deťom?

mameha7
13. aug 2025

@anonym_autor špenátové halušky, machová torta, špenátové palacinky, lievance, omeleta.... Špenát sa dá dať doslova všade, lebo má neutrálnu chuť

nika1971
13. aug 2025

dokonca aj do fasirky, ktoru upecies v celku mozes dat spenat...ja takto pristruham cuketu

anonym_7b18eb
13. aug 2025

Klasický prívarok zemiaková kaša, vajíčko, najradšej na omeletu.

ella1234
13. aug 2025

Podusim na jemno nakrajanu cibulu, pridam spenat kym sa rozmrazuje v hrnci a pusta stavu tak pridam rozpuceny cesnak. V mlieku rozmiesam vajicka a pridam k spenatu. Necham chvilu prevriet a osolim.

marianarem
13. aug 2025

@anonym_autor Okrem vyssieho spominaneho maju u nas uspech aj spenatove tvarohove gulky, do cesta ide tvaroh, vajce, krupica, spenat, struhany syr, sol a muskatovy oriesok.

anonym_a2523f
13. aug 2025

Mňaaam, takú chuť som dostala na špenátový prívarok s vajíčkom, že ho asi idem hneď kúpiť. Úplne som zabudla na toto jedlo z detstva 😍

katica06
13. aug 2025

Robím z neho polievku, lasagne, roládu, plním kuracie prsia,

eva8
13. aug 2025
@mameha7

@anonym_autor špenátové halušky, machová torta, špenátové palacinky, lievance, omeleta.... Špenát sa dá dať doslova všade, lebo má neutrálnu chuť

@mameha7 mne sa špenátové halušky vždy rozpadnú. Ako ich robíš, prosíím. Normálne halušky mi nerobia problím, ani bryndzové, len špenátové. Neviem, kde robím chybu.
Ďakujem.

snowflakenel
13. aug 2025
@marianarem

@anonym_autor Okrem vyssieho spominaneho maju u nas uspech aj spenatove tvarohove gulky, do cesta ide tvaroh, vajce, krupica, spenat, struhany syr, sol a muskatovy oriesok.

@marianarem a to len zmiesas vsetko dokopy a hotovo? Tak to skusim. 🙂

marianarem
13. aug 2025
@snowflakenel

@snowflakenel Ano, zmiesim to na hmotu a vyformujem gulicky. Bohuzial neviem povedat presne mnozstva, lebo robim tak od oka, ale na jeden tvaroh davam jedno vajce a krupice by som povedala, ze do 100g.

marianarem
13. aug 2025
@snowflakenel

@snowflakenel Este aby som nezabudla, su este lepsie poliate roztopenym maslom. A na posypanie sa hodia mlete pistacie alebo ine orechy alebo aj parmezan.

mameha7
13. aug 2025
@eva8

@mameha7 mne sa špenátové halušky vždy rozpadnú. Ako ich robíš, prosíím. Normálne halušky mi nerobia problím, ani bryndzové, len špenátové. Neviem, kde robím chybu.
Ďakujem.

@eva8 Ahoj, najlepšie sú z čerstvého špenátu, ale môžeš použiť aj pretlak. Suroviny : 450 g mrazeného špenátového pretlaku alebo 3 balenia čerstvého špenátu
300g polohrubej múky
150 g hladkej múky
2 lyžičky soli
2 vajcia
2 strúčiky prelisovaného cesnaku
Pripravím si špenátové pyré tak, že dám čerstvý špenát s trochou vody do mixéru a pomeliem na jemno. Nechám na sitku odkvapkať od prebytočnej vody a mala by som mať cca 450 g špenátového pretlaku. Pretlak vymiešam s celými vajcami, soľou, lisovaným cesnakom. Na koniec postupne pridám preosiatu múku a nechám trochu postáť, nech sa aktivuje lepok. Cesto musí byť jemne lepivé, musí tak lenivo padať z varechy, nesmie byť ani riedke (halusky sa budú rozpadať), ani príliš husté (budú tvrdé). Čiže podľa potreby pridám, alebo uberiem z múky. Hádžem ich do vody z lopárika, haluškovač nepoužívam. Vodu so soľou nechám riadne prevrieť, potom trochu stíšim na stredný plameň a nahádžem ich do vody a pomiešam. Keby ich hádžeš do príliš bublajúcej vody, tak sa ti rozpadnú. Po piatich minútach varenia ich vyberám von.

mameha7
13. aug 2025

Aj do bábovky a na tortu ho dávam. 😃 Kvôli farbe.

eva8
13. aug 2025
@mameha7

@eva8 Ahoj, najlepšie sú z čerstvého špenátu, ale môžeš použiť aj pretlak. Suroviny : 450 g mrazeného špenátového pretlaku alebo 3 balenia čerstvého špenátu
300g polohrubej múky
150 g hladkej múky
2 lyžičky soli
2 vajcia
2 strúčiky prelisovaného cesnaku
Pripravím si špenátové pyré tak, že dám čerstvý špenát s trochou vody do mixéru a pomeliem na jemno. Nechám na sitku odkvapkať od prebytočnej vody a mala by som mať cca 450 g špenátového pretlaku. Pretlak vymiešam s celými vajcami, soľou, lisovaným cesnakom. Na koniec postupne pridám preosiatu múku a nechám trochu postáť, nech sa aktivuje lepok. Cesto musí byť jemne lepivé, musí tak lenivo padať z varechy, nesmie byť ani riedke (halusky sa budú rozpadať), ani príliš husté (budú tvrdé). Čiže podľa potreby pridám, alebo uberiem z múky. Hádžem ich do vody z lopárika, haluškovač nepoužívam. Vodu so soľou nechám riadne prevrieť, potom trochu stíšim na stredný plameň a nahádžem ich do vody a pomiešam. Keby ich hádžeš do príliš bublajúcej vody, tak sa ti rozpadnú. Po piatich minútach varenia ich vyberám von.

@mameha7 dakujem ti velmi pekne. Cez vikend teda opat skusim. Pouzivam sitkovac, ale asi budem hadzat z lopara. A necham to dlhsie odstat, nech sa to vsetko zlepi. Ani som nepouzivala 2 druhy muky. Drz mi palce, nech mi to uz vyjde 🙂
Deti uz vyrastli a nedockali sa "Shrekovych halusiek"

eva8
13. aug 2025
@mameha7

Aj do bábovky a na tortu ho dávam. 😃 Kvôli farbe.

@mameha7 wau 😍

eva8
17. aug 2025

@mameha7 halusky sa nerozpadli, dakujem 🙂

mameha7
18. aug 2025
@eva8

@mameha7 halusky sa nerozpadli, dakujem 🙂

@eva8 Super. 💓A chutili?

eva8
18. aug 2025
@mameha7

@eva8 Super. 💓A chutili?

@mameha7 mne ano, deti prisli z vyletu najedene, vraj si daju dnes :( A tak som sa tesila, ze sa vydarili! Zohrievane nebudu to "ono". Uz su dospeli, dcera je tu na "dovolenke", syn kruti trocha nosom, chcela som ich vratit do detstva. Totiz ako ZS deti boli vzdy nestastne, ked som vytiahla taku rozpadnutu "masu" z vody z ktorej som sa potom snazila spravit aspon placky, co sa nedalo. Do tretice som skusila spenatove halusky vcera, a vysli 🙂 Dakujem. Asi az buducim vnucatam spravim radost "Shrekovymi haluskami" 🙂