icon

Ako pripraviť špenátový príkrm pre dojča?

micinka20676
22. apr 2025

Ahojte mala má 6 mesiacov máte nejaký recept ako jej spraviť špenát u nás v obchode majú len mrazený dám ho prevariť a neviem či zaliať UM alebo ako aby to nebolo zasa moc riedke.dik

marianarem
22. apr 2025

@micinka20676 Ja som robila spenat + zemiak + zltko + UM, u mojho to bola oblubena kombinacia. Ak este nema zavedene vajicko, tak to iste bez zltka. Samotny spenat bez nicoho bol u nas prepadak.

beata_k
22. apr 2025

@micinka20676 Ty by si to jedla? Ja, nie. Prihod jej to ineho prikrmu alebo ako vyssie pise. Samotny mrazeny s UM musi byt riadna zbrnda.

tramtada31
22. apr 2025

@marianarem Na zltko je ešte skoro
@autorka a máš zavedené iné potraviny, keď ideš do spenatu? Ja som experimentovala s domácim mangoldom, keď bolo dieťa staršie od tvojho (obsahuje taktiez stavelanovy ako špenát) a mala strašne krce, celu noc preplakala. Čiže so špenátom kľudne počkaj.

bolarazjedna
22. apr 2025

@tramtada31 zltko ako aj iné alergény (ryby, orechy, lepok) sa posledne roky odporúčajú zaviesť do 7.mesiaca života, takže nie je skoro. Nemudrujem, len informujem 🙂

Ja som špenát dávala vždy k zemiakom, zemiaky som uvarila zvlášť a mrazený špenát som len v druhom hrnci zohrala, pridala som trocha vody zo zemiakov, aby sa to rýchlejšie zovrelo, následne som do toho primiesala rozpucene zemiaky. Alebo aj vajíčko (bud varené, akebo som to rozbila priamo do špenátu a v tom sa to uvarilo). Mlieko som do toho nikdy nedávala.

marianarem
22. apr 2025

@tramtada31 Tak podla toho, kedy zacali s prikrmami. My sme zacali z viacerych dovodov uz od ukonceneho 4. mesiaca, takze v 6m uz u nas zltko bolo.

bolarazjedna
22. apr 2025

@tramtada31 teda, pardon, som sa pomýlila... myslela som bielko.... Ale tak ci tak, zltko aj bielko môže byť zavedené do 7.mesiaca.