Ako riešiť, keď dieťa odmieta jesť?
Čo robíte keď dieťa odmietne jesť dané jedlo? Moja 15mesačná dcéra len kukne na to jedlo najčastejšie obed a ani ochutnať nechce. Mam jej ponuknuť niečo iné, nechať tak alebo nakojiť? Neviem fakt
@anonym_autor ak moja ochutna a vidím ze jej nechuti tak ponúkam niečo iné. Pripadne ak má napríklad cestoviny s omáčkou a nechce tak jej dám len suché cestoviny.
Ak ale ani nechutná tak to beriem ze nie je hladná...dostane vodu a ideme sa hrať... za bežných okolností ze sa nikam nejde napríklad.
Súhlasím s vyššie napisanym...žiadne mlieko. Dieťa chceš naučiť jest predsa nie mu ustupovať a kojiť do XY rokov
Záleží od dieťaťa, môj zje všetko ak je hladný. Takže ak nechce, dám mu neskôr. Sú dni, keď mu moc nechutí napr.pri nádche a vtedy viac kojím, ale naozaj to robím tak intuitívne, nezamýšľam sa moc. Kojím počas dňa hocikedy, hlavne keď cítim, že sa mi spúšťa mlieko a pri uspávaní. Nesledujem intervaly. Popri tom malý pije čistú vodu.
@anonym_autor môj dojčený do cca 1.5r len ochutnával - obľúbená bola iba uhorka, cícer, čučoriedky, cestoviny a ryža. Nenútila som, nejak postupne prešiel sám na tuhú stravu, keď videl jesť nás, tak si vypýtal aj on. Teraz má 4.5r a zjedol by aj nás keby mohol 😅.
@anonym_autor môj dojčený do cca 1.5r len ochutnával - obľúbená bola iba uhorka, cícer, čučoriedky, cestoviny a ryža. Nenútila som, nejak postupne prešiel sám na tuhú stravu, keď videl jesť nás, tak si vypýtal aj on. Teraz má 4.5r a zjedol by aj nás keby mohol 😅.
@denkabemommy aj u nás to tak je, deti vždy jedli pri nás s nami.

Keď ju nadojcis tak akú bude mat motiváciu skúšať tuhú novú stravu?