icon

Ako riešiť, keď dieťa odmieta jesť?

15. júl 2025

Čo robíte keď dieťa odmietne jesť dané jedlo? Moja 15mesačná dcéra len kukne na to jedlo najčastejšie obed a ani ochutnať nechce. Mam jej ponuknuť niečo iné, nechať tak alebo nakojiť? Neviem fakt

pribinak
15. júl 2025

Keď ju nadojcis tak akú bude mat motiváciu skúšať tuhú novú stravu?

gejb
15. júl 2025

@anonym_autor ak moja ochutna a vidím ze jej nechuti tak ponúkam niečo iné. Pripadne ak má napríklad cestoviny s omáčkou a nechce tak jej dám len suché cestoviny.
Ak ale ani nechutná tak to beriem ze nie je hladná...dostane vodu a ideme sa hrať... za bežných okolností ze sa nikam nejde napríklad.
Súhlasím s vyššie napisanym...žiadne mlieko. Dieťa chceš naučiť jest predsa nie mu ustupovať a kojiť do XY rokov

mdse
15. júl 2025

Záleží od dieťaťa, môj zje všetko ak je hladný. Takže ak nechce, dám mu neskôr. Sú dni, keď mu moc nechutí napr.pri nádche a vtedy viac kojím, ale naozaj to robím tak intuitívne, nezamýšľam sa moc. Kojím počas dňa hocikedy, hlavne keď cítim, že sa mi spúšťa mlieko a pri uspávaní. Nesledujem intervaly. Popri tom malý pije čistú vodu.

denkabemommy
15. júl 2025

@anonym_autor môj dojčený do cca 1.5r len ochutnával - obľúbená bola iba uhorka, cícer, čučoriedky, cestoviny a ryža. Nenútila som, nejak postupne prešiel sám na tuhú stravu, keď videl jesť nás, tak si vypýtal aj on. Teraz má 4.5r a zjedol by aj nás keby mohol 😅.

mdse
15. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_autor môj dojčený do cca 1.5r len ochutnával - obľúbená bola iba uhorka, cícer, čučoriedky, cestoviny a ryža. Nenútila som, nejak postupne prešiel sám na tuhú stravu, keď videl jesť nás, tak si vypýtal aj on. Teraz má 4.5r a zjedol by aj nás keby mohol 😅.

@denkabemommy aj u nás to tak je, deti vždy jedli pri nás s nami.