Ako riešiť odmietanie raňajok u 2-ročného dieťaťa?
Prosím poradte mi, uz som zúfalá.. Syn má 2 roky, predtým aspoň niečo ráno zjedol, ale už takmer rok neje ráno nič, nič nechce, môžem sa akokoľvek snažiť, krájať mu zeleninu, ovocie, syr na hranolky ci kococky, ani pečivo, ani omeleta, ani nijak inak úpravne vajcia, natierky, šunky na chlebíky to už vonkoncom. Predtým zjedol aspoň niečo, suché pečivo, parky mu nedávame, ale teraz uz ani tvrdý syr na kocky, ani omeletu na kocky pokrájanú, aby sa mu to dobre napichovalo. On zručný je v tom nieje problém, ale ja už neviem čo mám vymyslieť ráno, len aby dačo zjedol. Zúfalá som strasne, vstáva okolo 7, do polhodky mame raňajky.. Ale viem ze keby mu tam dám tu ovocnú tyčinku z lidla ci dmky, tak tu by zjedol. Nechcem raňajky nahrádzať sladkými hlúpostami..
Presne, niektore deti proste neradi ranajkuju. Ale zvyk by som zaviedla, nech si sadne a vypije si aspon caj/mlieko/kakao. Jest nemusi, ked mu nechuti, ale spolocne straveny cas mat mozete aj tak. Len mozno ked ma 2r, tak je este na toto maly...?
Ani moj neranajkuje. Ma 11. Dlho ma to trapilo, nasilu som do neho pocas skolky tlacila aspon pol rozka, ci jogurt. Prestala som. Do skoly nosi vacsiu desiatu, ktora mu nahradi aj ranajky aj desiatu a zje ju po prvej/druhej hodine. Rano sedi normalne s nami kym my ranajky zjeme, ale pred pracou a skolou je to tak 10 minut. Pocas toho casu sa rozpravame a aspon sa napije.
Pocas volnych dni zje prve jedlo najskor hodinu po zobudeni. Vtedy netrvam na spolocnych ranajkach, mavame spolocny obed.
Pokial ostatne jedla je normalne, netrapila by som zbytocne seba ani jeho.
Ja som málokedy raňajkovala. Nechutilo mi Nenútili ma
Ja ti verim, a tiez neuznavam sladke ranajky. Ale tak ako ti uz baby pisali, pol hodina po zobudeni je zrejme na neho skoro. Takychto deti je ozaj dost, aj v mojom okoli. Ponukni mu az desiatu. A potom uprav podla vydatnosti desiatej cas obeda, na olovrant len ovocie,zeleninu. Tiez mi moje baby v 2 rokoch nejedli po zobudeni. Ale vstavali o 4:30 / 5:00 standartne. Tak sme sa pohrali, obliekli, isli do obchodu kupit cerstvy roztek/ nieco na ranajky, a jedli okolo 7:00 , skor nechceli. A zjedli vsetko. Ked mali cca 4 roky vstavali o 6:00, o 7:00 zjedli ranajky lebo uz boli na dany cas nastavene. Tvoj syn vstava neskor ( co by som ja za to dala😄), tak mu aj neskor zacne brusko pracovat. Kapsicky a sladke lubi, lebo je to maskrta. Tak to zje aj keby co bolo😉
Tak ty tu na iné ideš rozprávať, že sú staré kozy a ty nie si schopná vidieť, že tvojmu dieťaťu jednoducho skoro ráno nechutí a budeš sa radšej rozčuľovať aby ste mali spoločné raňajky ale potreba dieťaťa nejesť tak skoro ťa vôbec nezaujíma. Tak si môžeš pogratulovať k tomu celému ....
Moje dieťa tiež neje raňajky. Má 2 roky. Nenútim ho, ale vždy mu trošku z raňajok nechám na stolíku tak aby si mohol zobrať, keď bude mať chuť. Čo nezje on, zje druhé dieťa 🙂
A teraz mi povedz co si chcela pocut? Ze ho mas nasilu stopkat ako husku? Takymto pristupom mu vypestujes akurat odpor k jedlu…nechce jest, tak nebude. Ako bolo spomenute, nech sedi pri vas a pije caj, kakao… ked uz silou mocou dupkas nohami a chces aby sa 2 rocne decko prisposobovalo tebe…. Prepac, ale mam pocit, ze ty mas tie 2 roky 🤷♀️

Tak mu ich nedávaj. Čo je to za otázku veď keď odmieta raňajky tak asi nie je hladný a nechce jesť. Dospelí jedia raňajky lebo ,,raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa,, ale to je blbosť. Na čo nasilu doňho niečo pchať.