icon

Ako riešiť problém dieťaťa, ktoré nechce jesť?

babika25
9. feb 2024

Dobrý deň, prosím vás má tu niekto riadneho ,,nejedaka,,? Môj 11rocny syn odmalička všetko vypluval, nechcel skoro nič jesť...keď rastol skúšala som všetko možné aj nemožné len aby sa rozjedol, radila som sa s lekárkou keď mal asi 6r,ponúkala nové jedla. Teraz má 11r, a má len 28kg 143cm. Dr na preventívke nespomínala nič, žeby to bolo málo, ale mne to tak príde,aj keď krvné výsledky boli v poriadku. Za pol roka pribral len 0,5kg a to teraz cez chorobu zas 1kg schudol 🙄 má len pár jedál ktoré zje (aj to sú bezmäsité, žiadna ryža, strukoviny, či chleba a podobne obyčajne jedla,aj keď sme mu to odmalička dávali vždy to buď vyplul alebo nejedol vôbec ) skúšala som aj keď bol menší, aj teraz posadiť za stôl a neodíde odtiaľ kým nezje čo mu naberieme no bol tam schopný sedieť aj do večera x hodín,zobrala som telefón ale radšej ho mať nebude ako keby mal niečo nové zjesť.
Neviem si s ním už rady čo sa jedla týka. Dúfala som že z toho vyrastie, ale neviem či už čakať do 18tich 🙄
Myslíte že by pomohol psychológ?

Strana
z2
esperando
26. mar 2024

@babika25 hlavne aby tie nápoje vypil...

esperando
26. mar 2024

@babika25 ani Esperando žiadne mäso.. to vyhadzuje z taniera..iba ten mekac mcnugets,tie by jedol furt..al.vyprazane kura, to hej..lenže to nie je zdravá vec,to sa mu bojím dávať...aj z cajou vypije iba jeden...a teraz je na ňom to logo žaby,tak bohvie co v tom je..a muž je z rodiny cukrovkarou už od 30tky a mozgových infarktou ..takže ideme tým smerom keď to mam takto povedať ...jajaj.. no som zúfalá..zúfalá,zúfalá

jana_eyre_2
26. mar 2024

Ja som bola vždy taký nejedak, bola som vždy útla a malička.. mama z toho bola na nervy, nikdy som nič nejedla, občas rožok a niečo.sladke.. doktorka nikdy neriešila (ona ale neriešila nikdy nič aj moje migrény v 10tich rokoch odbila tým že z toho vyrastiem, nevyrastla.som 🤷🏻‍♀️ a keď to v dospelosti počula moja neurologicka tak sa chytila za hlavu pre taky prístup) ale mama jej podľa mňa dôverovala lebo vtedy neboli možnosti ako dnes si mnohé veci zistiť.. a tak som bola vždy podvyživena, chuda a mala.. zmenilo sa to až dospelostou.. dodnes však nedokážem veľa jesť, skôr sa nutim a teda už to namne po troch deťoch nevidno 🤣

Ja som sa vždy bála že budú pomne moje deti, ale našťastie sú všetci bezni jedaci..

No čo chcem poradiť - vitamín B si skúšala ? Ten podporuje chuť do jedla (Ospravedlňujem sa ak si to spomínala, nečítam vždy všetko) vklude by som skúsila popri jedlách čo má rád skusit aj nutri drinky, niektoré sú chutné..

esperando
26. mar 2024

@babika25 mam pocit,že píšete o mojom synovi...presne to iste..uz som nedávala,že niekto iný s týmto problémom existuje

Strana
z2