icon

Ako riešiť problémy s nejedákmi u detí?

7. apr 2024

Mám 2 ročnú dcéru ktorá tmer vôbec neje.dnes zjefla n raňajky párku bez pečiva a viac nič.vuem, že ti nie je zdravé, ale tipiacu sa sj dlamkg chytá...ako to riešite keď deti odmietajú jedlo?doktorka nám neporadila.vzala lrv, výsledky dobréea viac neriešoia.nemá jej čo dať keď jej nič nechýba...

Strana
z2
autor
19. dec 2024

@silviamich v podstate sa nezmenilo nič.nechce veľmi jesť.sú dni keď sa celkom naje, ale tých je málo.mám nádej, že v puberte sa to zlomí.ale to sa ešte poriadne načakám kedže má len 3.

silviamich
19. dec 2024

Ani škôlka nepomohla? Ja sa trochu upokojujem že možno v škôlke sa rozpapa, neviem ci s ňou mám ist ku nejakému doktorovi keďže ona sa len pozrie na tanier a uz nechce ani neskúsi. Pritom pekne priberá a nemá žiadny problém len to jedlo nechce

earlgrey
19. dec 2024

@silviamich Moja sa ani v škôlke nerozjedla...už má skoro 6 a zje možno 5 jedál...omáčky žiadne, maslo žiadne, pomazánky nehrozia, mäso len na prírodno a musím osušiť v servítke, aby nebolo mokré...chlieb len tak bez ničoho, šunku, zo zeleniny len mrkva, uhorka a brokolica, rybu len pstruha zje, zemiaky len kašu, ryžu a cestovinu len vo vode uvarenú...z polievok len vývar ale bez ničoho...nemôže tam nič plávať...v škôlke sa jedla ani nedotkne...

autor
19. dec 2024

@silviamich ešte nechodí do škôlky. teraz v novembri mala 3, nevzali ju.syna mám tretiaka.tiež slabý jedák keď bol jej veku.ale jemu škôlka v tomto vôbec nepomohla.teraz už lepšie a on sa trochu viac rozjedol tak v 2.ročníku.už sa konečne ako tak naje...ale stále by mohol viac.polievky okrem 2 nezje.

autor
19. dec 2024

@silviamich a keď priberá pravdepodobne doktor nebude riešiť.ja som bola. zobrala krv.výsledky dobré.povedala, že vyzerá dobre a ak pribetá, nič sa nedeke.ak by začala chudnúť, tak vtedy mám prísť.

bluka2
19. dec 2024

Ani môj druhý nechcel moc nedávať, stále mal radšej v tom veku mlieko. Niekto sa tu raz vyjadril - musíš sa naučiť lepšie variť 😂 a bol to úder po hlavičke. Som začala skúšať všelijaké recepty, zjedol indické jedlo, tak som zistila, že to čo som mu dávala bolo zrejme pre neho bez chuti. Tak som začala dávať viac byliniek na chuť a začal fakt poriadne jesť a dodnes ma rad “medzinárodnú kuchyňu”

autor
19. dec 2024

@earlgrey a chodí do škôlky na celý deň?môj jedlu v škôlke tiež neublížil.najmä obedom.ale on mal rád pečivo a desiata olovrant väčšinou chlieb s nátierkou tsk aspoň to zjedol.ale počula som, že ak dieťa v škôlke neje tak je to dôvod na vylúčenie.

autor
19. dec 2024

@bluka2 no mne to napadlo tiež.ale tak malá nechce jesť ani v reštaurácii ani na návštevach.takže v tomto to nebude.

earlgrey
19. dec 2024

@autorka
Beriem ju na obed domov, ale ja som doma tiež, takže v škôlke môže byť len 4 hodiny, podľa zákona. Ale v triede sú aj deti, ktoré sú celé dni tiež skoro nič nezjedia. Vidím to, keď chodím po dcéru, ako smutne sedia nad jedlom a učiteľka hučí nech jedia a nepustí ich od stola pokiaľ čo to nezjedia. Moju nenúti, lebo vie, že ide domov a poprosila som ju, aby ju jesť nenútila, aby nemala väčší odpor k jedlu ako má teraz.

Strana
z2