icon

Ako rozpoznať a riešiť reakciu na príkrm?

15. jan 2025

Ahoj, vsade pisu, ze po prikrme treba pozorovat objavenue reakcie. Ak sa teda reakcia objavi, ako moze vyzerat a co s nou robit?

danielinda
15. jan 2025

Ahoj, tiez ma to zrovna zaujima. S prikrmom len zaciname. Dala som malemu 3 dni mrkvu, teraz 3 dni zemiak. A teraz po tom zemiaku ma na chrbatiku 2 take cervene fliacky aj s vyrazkou. Nic take predtym nemal. Neviem teda, ci to mam brat ako reakciu na zemiak. Budem to dalej sledovat. Par dni teraz zemiak nebude a uvidim, co sa bude diat aj ked sa ku nemu opat vratim.

janetinka27
15. jan 2025

Ahoj, davame prikrmy treti tyzden. Zatial zemiak, cuketa, babat, petrzlen, kuracie maso. Na kozi som si vsimla dve bodky, ale nic ine. Skor sa rozhadzalo krmenie mliekom, predtym pilo mlieko kazde 3 hodiny a teraz nikdy neviem, flasu vypluva, potom za chvilu zas pyta s krikom

minesasubu
15. jan 2025

ak ti to nepovedala pediatrička stačí si to pozrieť aj na google 🙂 je to par sekund
Pozorujte či dieťa nemá z príkrmu hnačku, zápchu alebo vyrážky. Ak sa prejavila alergická reakcia (napr. svrbivé vyrážky na tele alebo bolesť bruška), skúste príkrm pripraviť po dvoch mesiacoch znova. Ak sa aj tak alergia prejaví opakovane, surovinu ďalej nepodávajte a upovedomte pediatra.

autor
15. jan 2025

@minesasubu co si davala na svrbive vyrazky?

minesasubu
15. jan 2025

nič syn nemal žiadnu reakciu na jedlo, ale vačšinou sa dáva fenistil treba zavolať pediatričke ona vie čo a ako