Ako si poradiť s odmietaním príkrmov u bábätiek?
Ahojte, máme 7 mesiacov a pár dní.
Čo sa týka stravy stále ,,bojujeme,,.
Nevie si nám zvyknúť na zeleninové príkrmy.
Ráno keď sa zobudí dávame mliečko. (Cca6-7hod.) potom sme okolo 9:30 dali nejaké to ovocie alebo výživu.
Po spánku, mi nechce hneď papať (čo ho teda asi zasýtila desiata), takže sme ponúkli jedlo cca 12:30-13:00 no nechcel nám ho zjesť. Odvracia sa od lyžičky, neotvára ústa. Určite si pýtal však jesť, lebo bol umrncany, a mliecko vypil na šupu.
Chápem, že je na mlieko zvyknutý tak preto ho vypil hneď. Len by som prosila radu, ako na to. Ako mu správne nastaviť ten režim, aby vedel, že kedy je desiata a kedy obed. Pripadne, čo by som také chutne vedela pre neho pripraviť, aby mi to zjedol.
Skúšala som aj tak, že sme zeleninu dali doobeda, ale márna snaha.
Neviem ako s tým ďalej.
@danka0501 tú desiatu by som trochu posunula na 9,00, možno ešte skôr a skúsila inú kombináciu zeleniny. Asi si skôr začala s ovocím, ako so zeleninou, to je sladké, možno preto ju odmieta. Nieked pomôže prestávka, dva týždne nedávať zeleninu vôbec a potom začať znova
Ako robis? Kasu? A aku zeleninu? Ak robis kasicky, poskusaj napr pol na pol mlieko a druha polka nech je husta rozmixovana zelenina. Z toho bude fajn kasa. Nas to mal velmi rad. On ale nechcel pit UM nijake samotne, preto som mu to vzdy davala do prikrmov... Aj vlk syty aj ovca cela.
Su deti, ktore nie su fanusikmi prikrmov. Syn do roka frcal na mlieku. Z prikrmov zjedol tak 3 lyzicky a hotovo. Ponukala som, ale nenutila. Rozjedol sa az po roku.
Nas bol 1,5r cisto kojeny. Na prikrm neotvoril usta. Ma 10r a stale je velmi slaby jedak. 😞

Možno tu zeleninu nechce ....ja som bola pri synovi tiež zúfalá a tak som skúsila kupované prikrmy aj keď som bola zo začiatku proti.Tie spapal ako nič .Bola som šťastná že je aspoň najedeny.Teraz ma rok a pol a prešiel krásne bez problémov na moju varenú stravu