Ako správne skladovať mäso pre bábätko?
Mamičky prosím poradte mi. Ako skladujete masko pre deti? máme doma kopec maska z králika, a také stehno je blbé porocovať v surovom stave. Mozem ho uvariť a obrať masko a tak zmraziť uvarené maso? alebo len surové. Kupila som aj mini dozičky, kde by som mu robila prevážené porcie. Alebo ako to robíte, dajte mi prosím radu 🙂
Uvarené som zamrazila, v pohode 🙂
@snazilka_bio_mamka presne tak ako to píšeš to môžeš aj spravit
@hanaluteranova myslíte spraviť z maska mleté masko a navážiť po gramoch? to neznie zle, len nemam mlynček :D musím kupiť
Ja som akurat v piatok uvarila, obrala, pomixovala, rozvazila do formiciek po 20gr 🙂
@snazilka_bio_mamka nasekané na kúsky, zamrazené, z ktorých som potom vždy vybrala a varila čerstvé.
@snazilka_bio_mamka surové naporcovať a dať zamraziť. Nikdy by som varené nedávala zamraziť. Veď hodím surové, uvarím spolu s ostatnými surovinami a dám jesť.
Ak ťa tvoj tvoj nick charakterizuje tak určite uvarené nemrazit.
Surové som si naporcovala a nakrájala na malé kocky, aj králiky po 30-50g podľa veku. Robím to stále, ale už väčšinou varím spoločne jedlá, ale mám stále pár takýchto balíčkov pre rýchly obed v mrazničke, ak je pre nás obed taký, čo malý nezje
Zajaca som naporcovapa ciste maso navazila do sacikov na prve prikrmy na tych par lyziciek mi to vystacilo.nohy som nechala zvlast to som jej varila ked uz bola starsia uvarila som zeleninku maso obrala a a davala pokrajane
.chrbty odloz na polievku..zase mozes maso obrat.

@snazilka_bio_mamka co vykostit klidne celeho kralika, rozemlít a zamrazit po par (treba 50g) gramech? A pak jen uvařit se zeleninou na příkrm ? 🙂