Ako správne začleniť cesnak do detskej stravy?
Ako ste zaraďovali cesnak dieťaťu? Čerstvý aj sušený
Alebo teda od akého veku mu ho pridať do stravy ? Niekde píšu hneď, niekde rok, niekde až dva…
to aj som nedavala vôbec to som ani nepočula že dieťaťu cesnak aby si mu neuškodila.Cesnak je ťažky na travenie pre dospeleho nie ešte pre dieťa.
Ja by dieťaťu nedala 🙈
desatrocne dieta kludne, desat mesacne este nie
Cesnak samostatne som nezavadzala. Prvykrat ho dieta jedlo az ked zacal jedavat klasicke jedna s nami dospelymi - napr. cestoviny s paradajkovou omackou.
Surový cesnak keď začal jesť s nami normálne jedlá. Miluje cesnak a je ho často a ja som rada
Moja dcéra si zaviedla cesnak sama, mala 14 mesiacov, keď "varila" s ockom, držal v ruke strúčik cesnaku, dal jej, že oblizni /bežne zvykla ochutnávať naše jedlá/ , Dcéra si neoblizla, ale odhryzla 🙂. To bolo prvé úspešné stretnutie s cesnakom.
Ja som samostatne cesnak nedávala,a v jedle som to zvlášť neriešila,v omáčke,či polievke,veď nezje celý strúčik 😃
@anonym_autor
"Do jedálnička ho môžete dieťaťu začať zaraďovať okolo 8. mesiaca. Prispieva k prirodzenej obranyschopnosti a podpore imunitného systému. Odporúča sa zaraďovať ho po malých dávkach, na dochutenie jedál a tepelne upravený. S podávaním za surova počkajte do vyššieho veku.U detí s citlivejším zažívaním buďte s cesnakom opatrnejší."
@viestta môžem sa zo zaujímavosti opýtať prečo až 10 ročne dieta môže cesnak?
@viestta sa mýliš 🤣🤣
Cesnak | Rastieme s chuťou https://share.google/l0VDyUuw2C7MkRPIA
@viestta sa mýliš 🤣🤣
Cesnak | Rastieme s chuťou https://share.google/l0VDyUuw2C7MkRPIA
@anonym_4ec11d dufam, ze som ti spravila radost
@anonym_autor Od roka, ale len vareny v roznych jedlach, surovy by asi tazko zjedol.
Nejak špeciálne som ho nezavádzala. Malý miluje špenátovu polievku a vždy do nej dávala trocha sušeného cesnaku. Ja vlastne so surovým ani nevarím. Mal možno rok a pol..
@anonym_4ec11d dufam, ze som ti spravila radost
@viestta ale čo by, v pohode 😁 sama som nevedela že sa dá už tak skoro 🤣
Dala som do jedla. Do perkeltu, či do špenátového privarku, do hokkaido polievky. Deťom to chutilo.
V ázijských krajinách pridávajú cesnak , cibuľu a chilli do prikrmov uz od 9 mesiaca.
Ďakujem pekne za normálne odpovede 🙂
Dávala som do jedla cca od 8 mesiacov. Normálne do cibuľového základu strúčik cesnaku prelisovaný, vôbec som sa nezamyslala. Ako varím nám, varila som aj dieťaťu, len bez soli. Aj koreniny ako paprika, kurkuma, rasca, bylinky normálne používam od cca 7 mesiacov. Žije a je výborný jedák.

Cesnak? Dieťaťu? 🤔