Ako zvládnuť prvé príkrmy a tráviace ťažkosti?
Ahoj maminky, môj synček má 4m a po konzultácii s pediatrom sme začali s prvími príkrmami, bolo mi povedané že sa začína zeleninkou taká čo je ľahko strávitelná, ako prvú som mu pred 3 dňami dala mrkvičku, uvarila som ju v dojčenskej vode a potom poriadne rozmixovala. prvý deň 1 lyžičku , druhý deň 2 lyžičky a včera mal 3 lyžičky, lenže každý deň máva na večer bolesti bruška, strašne ho nadúva a hodinu extrémne plače do toho prdí, môže byť že mu mrkvička nerobí dobre a nafukuje ho? Dávala som mu ju ochutnať okolo obeda s tým že mal hodinu rozostup medzi mliečkom a taktiež mu dávam piť trošku čajík harmančekový, za deň cucne si tak 20-30ml Myslíte že ju mám teraz na nejaký čas vynechať a skúsiť mu dať dnes zemiačik? Stolicu má v poriadku kaká 1-2x za deň žltú akoby praženicu ( sme na Nutrilone). Koliky už má zasebou tie mu skončili keď mal 3,5m no teraz neviem či som urobila niekde chybu a mala začať niečim iným😕🤷🏽♀️ za každú radu ďakujem
Mne zase povedala pediatrička, že mrkvu nie, lebo zapeká. Zapieklo ju z nej totiž asi na 3 dni. Vsetko ostatné islo do nej ako do súdka a zase von 😊

Skús dať inú zeleninu mrkva je ťažká na začiatok. Ja som na začiatku robila tak že som dala príkrm a hneď za tým mliečko a nezapekalo nás. Asi sa mu to ťažšie trávi bez mlieka také suché