Akú kašu pre kojené dieťa?
Ahojte, chcela by som sa opytat, aku kasu mam davat 8mesacnemu synovi, ktory je este kojeny, mliecnu alebo nemliecnu? Dakujem
ahojte, chcem sa spýtať normálnu krupicu od koľkého mesiaca mu môžem robiť?
My sme dávali kaše hami a nestlé, nemliečne 🙂
@sivavka Ahoj, zaujalo ma, ze tvoj maly takto krasne spinka...chcem sa ta opytat, kedze moj maly je tiez v takom veku, ci si do 6. mesiaca nedavala nic ine len MM? Tiez mam dilemu, kedy zacat s prikrmami a hlavne kasami, lebo momentalne mame obdobie (mame 5. mesiacov), ze sa v noci budi kazde 2 hodiny na papanie, co robil, ked bol uplne drobnucky a tak uvazujem, ci to nemoze byt nedostatkom alebo nedostatocnostou mojho mlieka, ze mu proste na noc nestaci...neviem...aky mate harmonogram papania a sucasne kojenia, ak sa smiem spytat? uz viackrat som pocula, ze deticky dokazu spinkat celu noc, ale treba spravne nastavit papanie cez den, hlavne co sa tyka zlozenia stravy...dakujem
Ahoj "kikajuraj". Priznam sa, ze som sama prekvapena, ako sa moj drobec takto sam "nadstavil" 🙂 ...od malinka si dodrziava som rezim s odchylkou plus/ minus pol hodinu spinka, papa a je hore... vsetko tomu podriadujeme, vsetko sa planuje tak, aby sa to nenarusilo a v tom pripade je to to najposlusnejsie dieta, i ked je velmi zivy 🙂 V rovnaku hodinu jedava, v rovnaku hodinu sa kupe a chodi spat.
Ja som do zaciatku 6.mesiaca nedavala nic okrem MM, teda sem tam prevarenu dojcensku vodu alebo caj (Hipp feniklovy), cez den jedol kazde dve hodiny, v noci sa budil bud po 2 - 4 hodinach a postupne sa nocny "cas" predlzoval.
Mne navrhla pediatricka zacat pomaly s prikrmami od zac.6mesiaca, bolo vidiet, ze od prveho dna si ich zamiloval. Pocula som, ze nemoze byt "slabe" mlieko, ak dieta nema problem s kojenim a saje dobre... doposial, ak som citila, ze mam menej mlieka, nasadila som si "homeopatika" a uzivala podla navodu 3dni a potom sa mi tvorba upravila.
Nie som dobornik, som prvorodicka, zasadne sa riadim svojim rozumom... i ked laktacne poradkyne radia kojit na poziadanie, zda sa mi to zvlastne, lebo to by som musela asi nukat prsnik kazdych 10minut, aby som zistila, ze chce .-) ...teraz si dokaze v podstate vypytat aj sam "ham ham" 🙂
Nas rezim papania:
cca 7.30 - po prebudeni MM
cca 9.30 - ovocie (jogurt) Spociatku som mu davala doobeda kasu, aby som videla cez den pripadnu alergicku reakciu a az vyskusal krupicovu, ryzovu, 8-zrnnu atd, tak som dala kasu na poobedie (cize vymena za ovocie)
cca 10.30 - si vypyta trosku MM ( a ide si schrupnut na polhodinu - hodinu)
cca 12.30 - obed (zelenina, masko - rozmixovane) - mecitym si pyta vodu alebo cajik 🙂
cca 13.30-14.00 - MM
kocikujeme a sme vonku od 14-16.15h (spi cca 1 - 1,15h)
cca 16.30 - MM
cca 18.00 - kasa (nemliecna a teraz, ked ma skoro 10.mesiacov som zaradila aj mliecnu -zatial som nezbadala rozdiel ze by spal viac 🙂 🙂 )
cca 19.30 - MM
a niekedy si este pred spanim vypyta a cucne cca o 20.45h a 21h zalahne a do 10minut spi.
Je velmi zivy a len by behal, neobsedi, tak s nim pobehujem po byte 🙂 a na stole mam stale flasku s cajom alebo vodou a on si zvykne vypytat, ked zbada alebo mu sem tam ponuknem 🙂
Urcite je zaklad v nastaveni stravy, ale kazde dieta je individualne... u mna sa osvedcil rezim (je to niekedy skor pre nas na starost, planovat vsetko podla jeho rezimu, ale odmenou je to, ze viem, co a kedy mozem od neho cakat 🙂 )
Drzim palce, urcite daj vediet ako postupujete 🙂
Ahojte. Moja dcerka ma 8 mesiacov, zatial sme davali nemliecne kase, zarabane iba s vodou. Dvala som jej ju pred spanim tak cca 1,5 az 2 h....ked som ich zarabala v materskom mliecku, spala celu noc, ked uz toho materskeho mliecka nie je tak vela, zarabame s vodou a dietatko nespinka tak dobre. Nestaci jej kasa zarobena vo vode, potrebuje mliecko...Doktorka nam odporucila mliecne kase aj napriek tomu, ze stale kojime...Ja ale kupujem len normalne kase, nie ziadne detske, a nechcem jej davat mliecne kase pre deti, lebo obsahuju vela cukru...Co je teda lepsie, mliecna kasa alebo kase, ktore teraz davam rozrabat v umelom mlieku?
baby caute. ja som kupila malej kasu a zarabam jej ju s vodou, je kojena. ale ta kasa obsahuje susene mlieko je to ok jej to davat?ci mam kupit cisto nejaku obilninovu len a robit jej to s vodou?
ja som zacala davat kasu od sunaru az ked som prestala kojit a kombinovala som ju s prikrmami

Ahoj, neda mi taktiez nezareagovat... podla mna a vyjadrenia pediatricky kasa (ci uz mliecna alebo nemleicna) nema prilis velky vplyv na nocny spanok dietata... moj drobec spi cca od 7.mesiaca celu noc, cca 10-11h v kuse a to je vylucne dojceny asi 4-5x denne. Momentalne mame 9,5 mesiaca. Od 6.mesiaca sme zacali s prikrmami - ovocie, zelenina, maso a nemliecnymi kasami - kedze som si nedokazala odsat mlieko, zarabam ich vylucne prevarenou vodou pre deti... mliecne kase som zatial neskusala, riadim sa svojim rozum a budem ich zavadzat v najblizsom obdobi, ked si myslim, ze ma mensi prijem mlieka odo mna 🙂
Kazde dieta je individualita sama o sebe, za nejaky cas mama zisti, co je pre neho dobre a co nie 😅