icon

Aký je rozdiel medzi lacným a drahým mliekom?

8. jan 2023

Oplatí sa kupovať Rajo mlieko? Minieme veľa mlieka, kupujem buď Tesco, Lidl. (Na kartóny) V čom je vlastne ten rozdiel, keďže cena Rajo stúpla do výšin. Ešte ma zaujímajú napríklad čipsy - Lidl vs Slovakia. Ide len o značku?

Strana
z2
tetapetra
8. jan 2023

@zuzudrnda Rajo má len nemeckého majiteľa,patrí pod Meggle. Všetko okrem masla sa vyrába na Slovensku.
@autor všetky veľké mliekarne vyrábajú pod Hypermarkety. Ako písali baby všetko ide z jedného sosacika 😉, mení sa len obal. Tak isto je to s jogurtami, smotanou. Ja ich dokážem rozoznať aj podľa označenia. Lidl si veľmi potrpí na kvalite a dodržaní podmienok na obale. Im dodané výrobky si dáva aj nezávisle skúšať

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
tetapetra
8. jan 2023

@zuzudrnda musí tam byť vyrobené v Nemecku. A to je Meggle. Maslo sa na Sk nevyrába 18rokov. Sem tam to nejaký expert vytiahne, že aké slovenské výrobky. Ale keď sa to raz firme neoplatí,tak to vyrába inde.

viestta
8. jan 2023

@tetapetra pre lidl robí jogurty aj Hollandia

tetapetra
8. jan 2023

@viestta veď som pisala,že aj iné mliekarne. Už to nesledujem

autor
8. jan 2023

Našla som zaujímavé video z dtestu. Tak predsa len rozdiely tam sú. Čiže najlepšie dopadlo mlieko Kaufland a Lidl a najhoršie Tami. Ďalší poznatok- či kúpite čerstvé, alebo trvanlivé je takmer jedno, akurát to čerstvé menej vydrží, ale ževraj lepšie chutí. https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15251/2445...

tetapetra
8. jan 2023

@autor nič hovoriace výsledky. Áno Tami pochybilo keďže má stanovené min. tuk 1,5% a malo menej. Mikrobiologia musí byť ukážková, pretože by sa mlieko rýchlo pokazilo. A áno chuť v čerstvom a v uht je iná, kvôli rôznemu spracovaniu.

autor
8. jan 2023

@tetapetra markantné rozdiely tam nie sú

Strana
z2