icon

Aký pudingový prášok do jedného roka?

lusyke
28. nov 2013

Stretla som sa s receptom ktory je urceny pre deticky po prvych kasickach, tak na 7 az 9 m. Spomina sa v nom pudingovy prasok ktory sa uvari vo vode na kasu a zmiesa sa s ovocim. Zaujalo ma to lebo rada skusam pre malu nove veci. Ale niesom si ista aky pudingovy prasok ma autorka receptu na mysli, kedze klasicky puding obsahuje farbiva a aromy a to mi nepride velmi vhodne podavat tak malemu dietatu. Navyse prichute ako kakao a vanilka su asi fakt nevhodne. Aky sasok teda je vhodny? Existuje vobec pudingovy prasok ktory moze aj tak male dieta? Dakujem za odpovede.

Strana
z2
ikika
1. dec 2013

@lusyke uf, tak neviem, co s tym zltkom... fakt uz len pediatricky sa spytat... zltok je jednym z prirodnych zdrojov vitaminu D, ktoreho je zevraj v nasich telach malo, ze ako ho nahradit (tucne ryby, plnotucne mlieko, zevraj aj huby - tie su zevraj nevhodne do 6. rokov, ale tak aj v skolkach im davaju napr. sampinonovu omacku)... 😕
Mozno po nejakom case, ked vyskusas, bude zltko akceptovat. 🙂

Este ma napada, ci Ta v stravovani vedie Tvoja pediatricka... mne sa zda na zltok 7 mesiacov skoro... ak si spravne pamatam, tak my sme zacinali so zltkom v nejakych 10. mesiacoch... 😕
Ale tak neviem, ci bola kojena alebo papkala umele mlieko... od kolkych mesiacov prikrmujes a pod.

Co sa tyka zahustovania ovocia, neviem, ja som zvykla davat ovocie ciste... aspon dostane do seba viac vitaminov, mineralov a vlakniny... 😉 Obcas som jej tam dala nejaku 3-zrnnu ci 8-zrnnu kasu... piskotku pomrvenu nechcela do toho... dolezite je, aby papala to ovocie... 😉

Strana
z2