Bwl metóda prikrmovania. Kedy začať a ako na to?
Budem rada za vaše tipy a skúsenosti. Samozrejme si chceme k tomu pozrieť aj nejakú literatúru ale zatiaľ ma zaujímajú vaše skúsenosti
Ak ste išli metódou bwl pri deťoch od akého veku ste dali napr kúsky chleba ? A akými jedlami ste začínali ?
Dcéra má 7,5 mesiaca prikrmy dávame už od 4,5 mesiaca ale je to hrôza vôbec nechce mixovane aj popucene vypluva všetko hlavne obedy. Ale keď vidí že mame my nejaké jedlo ide sa za tým pozabíjať, dávame jej do ruky chrumky aj rožok ale to ju už omrzelo a hlavne nenaje sa z toho ale nemá ešte zuby a tak sa občas stane že sa jej podarí väčší kus rožku napr odtrhbut a už ide dusenie a to je pre mňa hrôza ..v
Viem že pri bwl je to riziko zabehnutá ešte väčšie ale chcem aby sa konečne najedla lebo vidno na nej že jedlo chce len jej nevyhovuje mixovane
Je to BLW 🙂 Baby let weaning..my sme davali na hranolceky nakrajanu zeleninu ako uhorku, ta sa da zuzlat a varila som na hranolceky zemiaky, mrkvu, petrzlen, kalerab, cviklu ..uz to bolo davno, nepamatam vsetko, zozaciatku nieco, co sa lahko chyta do rucky. Z ovocia banan je fajn, obvareny mesiacik jablcka, ale nasi zuzlali aj surovy, polomakke hrusky su vdacne. A rovno poviem, ked sme varili, ze sa ide papat, navarila som aj nam, jedli sme spolu a to co sme nechceli, aby deti jedli sme jedli na tajnasa 😀 proste ked to bolo okorenene, pikantne, vyprazane alebo tak. Skvelym pomocnikom je podbradnik s takym valovcekom dole, tam toho popadalo. Raz sa stalo starsiemu, ze mu to akoze zbehlo do pusy hlbsie ako na davenie, manzel mu to sup vybral prstom a dobre bolo. Ano, zo zaciatku je dolezity dozor, ale zbytocne sa nestresovat, deti celkom rychlo pochopili, kde sa to jedlo nema dostat, aby to nebolo neprijemne
Nejdulezitejsi je si nastudovat, jak jidlo spravne servirovat (aby ses vyhnula riziku duseni), vedet co delat, kdyz se dite zacne dusit a pripravit se na to, ze zezacatku budes mit casto bordel. Syn je na blw od 4m, prvni 3m to bylo spis jen o ochutnavani a olizovani, ale pak uz to bylo lepsi a uz dlouho ji sam vsechno a vetsinou je po nem uplne cisto. A jinak vsechno podstatne zaznelo v komentarich nademnou 🙂
Ďakujem všetkým skúsim teda pozrieť čo ste odporúčali 🙂 a áno išlo o dusenie pretože som musela kúsok jedla vybrať začala normálne modrať ....a to som tiež bola pri nej len zrazu jej to proste zabehlo a už to išlo ...