Čo dávať jesť ročnému dieťaťu?
Mamky napisete mi co davatr papat svojmu rocnemu dietatku ako vyzera jedalnicek staci jeden den
Kojim takze mozte aj plus kojenie kedy a celkovo aj cas....
Rano kasa mlecna (kym som mala odsate robila som z mojho, potom kendamil a teraz ma rok aj 2m a uz mu robim z kravskeho).
Desiatu vacsinou nemava, lebo ranajkuje az o9 a pomedzi to ho kojim, alebo nieco take do rucky. Teraz v lete v tom teple mu robim nanuky z pomixovaneho ovocia (to mu je aj na zubky prijemne).
Obed prikladam fotku z dneska, losos+pucene zemiaky+spenat+spargla.
Olovrant dnes asi biely kozi jogurt a k tomu mu dam do ruky banan
Vecera, spravila som “natierku” lucina+zltok+nastruhana mrva a cvikla k tomu mu este nakrajam uhorku a zltu papriku a natriem na pohankovy chlebik (to mu krajam na male kocky).
Pomedzi jedla vonku si zvykne dat ovocnu kapsicku alebo nejake chrumky, tieto snacky kupujem vsetky vacsinou v dmke.
Ked sa ponahlam tak kus kus je rychlovka (to miesam klasicky so sosovicovym tiez z dmky). Lubi aj natierku maslo+nastruhany petrzlen a davam mu mozzarelu k tomu.
Zvyknem ale robit aj huste zeleninove polievky a do toho halusticky, velmi lubi aj chlebik vo vajicku, lievance vajko+ovsene vlocky+banan/jablko, rozne zeleninove placky, biely jogurt popucene nejake ovocie alebo trosku vyzivy a trosku vlociek. Niekedy mu uvarim na kolieska mrkvu+petrzlen a to si da vonku (lebo vacsina tych snackov mam pocit, ze su sladke).
Podla mna tieto male deti nepotrebuju kazdy den neviem ake speciality, moj by kludne jedol varenu mrkvu kazdy den :D nech je tam hlavne vela zeleniny a minimum nejakych spracovanych a sladenych/solenych potravin.
@lucia13022023 Ďakujem 🙂🌸☀️
@milanemila Ďakujem za viac rozpisania a chutny obedik na fotke 🙂🌸☀️

16m dieťa
Ráno ako sa zobudi ma raňajky - kašu s ovocim napríklad
Desiata - ovocie
Obed - polievka zeleninová
O 12:00 ide spať, to ma mlieko
O 14:30 sa zobudi, tak do hodiny ma obed, dnes ma lososa a brokolicovo zemiakové pyré so syrovou omackou
Olovrant biely jogurt
Večera - chlebík s domácou nátierkou a zelenina
Pred spaním mlieko