icon

Čo dávať jesť ročnému dieťaťu?

28. jún 2024

Mamky napisete mi co davatr papat svojmu rocnemu dietatku ako vyzera jedalnicek staci jeden den
Kojim takze mozte aj plus kojenie kedy a celkovo aj cas....

lucia13022023
28. jún 2024

16m dieťa
Ráno ako sa zobudi ma raňajky - kašu s ovocim napríklad
Desiata - ovocie
Obed - polievka zeleninová
O 12:00 ide spať, to ma mlieko
O 14:30 sa zobudi, tak do hodiny ma obed, dnes ma lososa a brokolicovo zemiakové pyré so syrovou omackou
Olovrant biely jogurt
Večera - chlebík s domácou nátierkou a zelenina
Pred spaním mlieko

milanemila
28. jún 2024

Rano kasa mlecna (kym som mala odsate robila som z mojho, potom kendamil a teraz ma rok aj 2m a uz mu robim z kravskeho).
Desiatu vacsinou nemava, lebo ranajkuje az o9 a pomedzi to ho kojim, alebo nieco take do rucky. Teraz v lete v tom teple mu robim nanuky z pomixovaneho ovocia (to mu je aj na zubky prijemne).
Obed prikladam fotku z dneska, losos+pucene zemiaky+spenat+spargla.
Olovrant dnes asi biely kozi jogurt a k tomu mu dam do ruky banan
Vecera, spravila som “natierku” lucina+zltok+nastruhana mrva a cvikla k tomu mu este nakrajam uhorku a zltu papriku a natriem na pohankovy chlebik (to mu krajam na male kocky).
Pomedzi jedla vonku si zvykne dat ovocnu kapsicku alebo nejake chrumky, tieto snacky kupujem vsetky vacsinou v dmke.
Ked sa ponahlam tak kus kus je rychlovka (to miesam klasicky so sosovicovym tiez z dmky). Lubi aj natierku maslo+nastruhany petrzlen a davam mu mozzarelu k tomu.
Zvyknem ale robit aj huste zeleninove polievky a do toho halusticky, velmi lubi aj chlebik vo vajicku, lievance vajko+ovsene vlocky+banan/jablko, rozne zeleninove placky, biely jogurt popucene nejake ovocie alebo trosku vyzivy a trosku vlociek. Niekedy mu uvarim na kolieska mrkvu+petrzlen a to si da vonku (lebo vacsina tych snackov mam pocit, ze su sladke).
Podla mna tieto male deti nepotrebuju kazdy den neviem ake speciality, moj by kludne jedol varenu mrkvu kazdy den :D nech je tam hlavne vela zeleniny a minimum nejakych spracovanych a sladenych/solenych potravin.

autor
29. jún 2024

@lucia13022023 Ďakujem 🙂🌸☀️

autor
29. jún 2024

@milanemila Ďakujem za viac rozpisania a chutny obedik na fotke 🙂🌸☀️