Čo jedia vaše 14 mesačné deti?
Dobrý deň mám pocit že moje dieťa je dookola to iste. Co jedia 3x denne vaše 14 mesacne deti
Ráno raňajky pečivo 🥪 maslo šunka syr syrokrem praženica parky pripadne kasa alebo jogurt vianocka alebo lupacka tvarohovnik doobedu ovocie banán jablko kivi pomaranč pripadne presnidavka obed polievka 🥘 zeleninová brokolicová krémová hokaido vajickova vývar atď, druhý chod mäsko zemiaky, prívarok, špenát, brokolica,knedla a stava zo sviečkovej, koprova omáčka, mäsko na prírodno, cestoviny zapečené so zeleninou, cuketovy prívarok, francúzske zemiaky pred večerou zvykne puding alebo pečivo 🥪 ľahké, a vecer pije mlieko 🙂 aspoň v skratke
Už jedla skoro všetko s nami to čo my... len som to menej dochutila dala do menšieho hrnca a naše som viac dochutila...
v tom veku jedol už všetko to, čo my, samozrejme menej solené a nekorenené. Odobrala som mu a ostatným dochutila.
Párky??? No zbohom!! Aspoň nejaké poctivé mäsové...??
Moje dvojičky majú skoro tri roky a v žiadnom nejedia presne to, čo dospelí.
Asi preto ich mám naučených na čistú vodu a nesladený čaj. Napr. v pohode zjedia čistý biely jogurt, maximálne
s domácim medom..... kopec zeleniny, domáce jablká, bio banány...
Proste čisté chute bez soli a korenia a pridaného cukru.
A ich "najhoršia" sladkosť sú obyčajné suché piškóty.
To vobec nevadi ze je stale dokola to iste. Chute sa mu este velakrat zmenia. Len nukaj co najpestrejsiu stravu a nechaj ho nech si vyberie. Nas syn napriklad z ovocia zje iba jablko a hrusku a nevadi mi to, lebo obe su zdrave a kludne mu to dam kazdy den to iste.
Zopar veci co tu boli spomenute by som dala len vo velmi malych mnozstvach a velmi zriedka (parky, puding, kolac, tvarohovnik). Do dvoch rokov by namal jest ziadny cukor a aj potom treba ten cukor drzat na uzde tak dlho ako sa len da.
Môj jedáva to, čo aj my, len teda neosolené ... Pije iba vodu .. medzi jedlami má ovocie, chrumky, piškótu, mlieko ....
@11iva11 samozrejme ze poctivé mäsové hádam si nemyslite ze mu dám obyčajne parky. No Le myslím si ze 3 ročne dieťa a ešte nemali nič osolené ani dochutene to tiež nie je dobre potom sa ľudia čudujú ze majú deti alergie malý tiež pije čistu vodu aj čaj nemá problém zjesť ovocie ani biely jogurt ale dám mu okostovat skoro z každého jedla a nie mu dávať suche piškóty ako jediné sladké to tiež nie je najlepšie si myslím
@patka06 tiež si myslím ze uz môže skrio všetko 🙂

14 mesačná na 99% to isté čo ostatní členovia rodiny raňajky, obed, večera
+ mala ešte ovocie na desiatu a na olovranť, koláč, ovocie, puding kedy ako