icon

Čo navariť, aby to mohlo jesť aj ročné dieťa ?

reni666
29. jan 2020

Ahojte, aké jedlá varíte z ktorých už môžu jesť aj ročné deti ? Nechce sa mi furt variť dve varianty. Napíšte aj polievku prosím. Ďakujem

pribinak
29. jan 2020

Ročne už môže takmer všetko. Však keď varis pre vás tak odober a tu polievku menej ochutis, osolis, ....

tatinka
29. jan 2020

Ahoj,z cervenej sosovice privarok,pripadne moze byt aj polievka,spenaovu polievku s varen.vajickom,zemiakovu polievku na bielo tiez Moze byt s varen.vaJickom,zeleninovu kuraciu,morcaciu,zajaciu,....druhe dusene alebo pecene kura, dusene morcacie,zajaca,.lososa....davam k tomu ryzu,tarhonu,zemiaky,cestoviny,ako prilohu k tomu obcas robim varenu brokolicu alebo karf8ol ,ale teda davam z nich len tie ruzicky lebo hlubiky zvyknu nafukovaf....v lete na grile vonku napriklad aj zemiaky mu ugrilujem....zeleninu jedava bezne ci uz v polievke alebo k druhemu jedlu...

lenka2710
29. jan 2020

@reni666 ročne dieťa už môže takmer všetko čo aj vy, napríklad ja vôbec nesolim ani moc nekorenim, kto chce slansie si osoli sám!
Takže v pohode zo všetkého mu daj skúsiť, zas ti určite nezje za tanier polievky alebo rizota 😉

saskia_98
29. jan 2020

Všetko. Samozrejme ze mu nedam sushi alebo udenača ale čo jem ja, je aj maly.

martinals
29. jan 2020

Od roku jeme v podstate všetko, len menej korenené. Najviac obľúbené sú u nás omáčky z mäskom a cestoviny.úplny top je paradajková omáčka s mletým mäsom a kurací paprikáš 🙂

hettinka
30. jan 2020

@reni666 ja som varila všetko tak, že som odobrala skôr a nám ešte dochutila, okorenila, osolila na konci. Naučila som sa variť bez vegety a polotovarov.
Ak som robila rezne, jeden som urobila extra na prirodno. Inak normálna bežná strava.

zdencaaaa
30. jan 2020

Ako rocne by uz malo papkat vsetko. U nas boli najoblubenejsie vsetky omacky a privarky, od kurata na smotane, na prirodno, segedin, spenat s uvarenym vajickom a kasou, ale top je doteraz mlete masko (gulky) s rajcinovou omackou a kasou. Poliveky vsetky, od vyvarov, zeleninovych, kremovych, mliecnych, sosovicovych, fazulovych, cesnacka, brokolicova....

reni666
autor
30. jan 2020

Ďakujem za odpovede

lenteraz111
30. jan 2020

No práveže ročne ešte nemôže jest všetko, 🙄. Pozor, aby sa nepretazili crievka. Ja idem podľa odporúčaní jedného známeho slovenského lekára, tiež podľa odborníkov na zdravú výživu, no samozrejme to nepreháňam ako niektoré ine matky, že sa idú p..... Z bio stravy 😂 Ale!!! Prvé 3 roky sú veľmi dôležité.

reni666
autor
30. jan 2020

@lenteraz111 veď to, že každý hovorí ináč, všade sa píše inak. Niekto že môžem dať čo jeme my, niekto zas nič sladké ani ochutené len zelenina a mäso na pare.. ja už neviem :D ale doktorka tiež povedala že môže pomaly začať jesť to čo my len údené a mastné nemám dávať 🤷
Napr. Dnes sme mali vyprážanú tresku zo zemiakovou kašou jej som spravila lososa na masle a tiež zemiaková kaša a Broskyňový kompót, na večeru budeme mať dukátové buchtičky a puding.. neviem či jej mám dať ten puding :D lebo je tam cukor, mlieko

evittam
30. jan 2020

@lenteraz111 Ale moze ak mate zdravú a vyváženú stravu. Obe moje deti su zdravé a jedia ako pisem aj bez odporúčani znameho slovenského lekára.😉 Nie na všetko treba odporučania podobného typu.

saskia_98
30. jan 2020

@reni666 mozes jej dat aj puding. Ved ho neje denno denne nie ? Ja bezne dam aj brumika, keksik marinu, kinder mliecny rez aj co mi pride pod ruku. Ved to je raz za cas, nenapchavam ho tym denno denne..

lenteraz111
30. jan 2020

@evittam ) som písala, že zas to nepreháňam... Lebo poznám aj také, čo sa idú zblázniť, ak ich dieťa zje niečo pomimo, čo nie je v súlade napríklad s knihou alebo nejakou skupinou na fb 🙂 nedajbože gram cukru. 🤔 No ako inšpirácia na recepty celkom fajn.

mirulinulinka
15. nov 2025

Mi máme dieťa predcasne narodené a mne napríklad neochutene vypluje lebo je to bez chuti a papa už všetko doradu čo jeme mi je aj ona a už skúsila aj štipľavé takže je to na rodičoch čo dieťaťu dajú a čo odmietnu voľakedy deti jedli tiež všetko do radu a tu su to len teraz robia vynimky