icon

Čo papajú nejedáci? Rady pre malých nejedákov

4. jan 2025

Ahojte mamičky. Prosím vás, kto mate doma nejedakov, ktoré jedla majú najradšej? Co im dávate papať? Mame doma dvoch 2r a 4r a neviem si už rady, od sept chcem ich dat do škôlky a neviem co tam budú robiť keď skoro nič nejedia ...
Potešia ma aj nejaké nápady, rady ....pripasne nie tu je na MK alebo na fb nejaká skupina kde si mamičky radia ohľadom nejedakov? Ďakujem
Na insta viem o profile nejedacik.

kavasmliekom
4. jan 2025

Môj syn doma žije zo vzduchu. V škôlke ukážkovo zje všetko. Nie len tak, že učiteľka povie, ale párkrát som bola pozrieť cez okienko kde majú výdaj, sedel a vychutnával si. A doma 1 lyžička a dosť. Ale majú radi krupicu a parkovu polievku (frankfurtska) to varím dookola.

pralinka86
4. jan 2025

Jedlo musi vyzerať sympaticky. Bohuzial, to iste jedlo nevyzerá vzdy sympaticky 🙈😂 cize tu sme začali a aj rovno skončili
V skolke mozmo zaberie kolektiv, mozno nie, mozno niekedy..uvidite. casom sa to ale bude zlepšovať. V kazdom prípade, ak tam aj nebudu jest cely den, neumru, doma to dobehnu a zjedia potom vsetko.
Takze netrap sa tym dopredu. Var ako chces, raz ochutnajú aj nezname (nesypmaticke) jedlo

patka06
4. jan 2025

Var všetko po poradí, pekne naservíruj a stolujte spolu.
Pokojne, nestresuj tým, že nejedia.
Keď budú hladní zjedia
Ak budeš variť, len to čo chcú ich nejedenie ešte podporíš.

ayato
4. jan 2025

Táto skupinka na na FB je fajn.

kavasmliekom
4. jan 2025

@pralinka86 vraj keď nejedia celý deň nič, vylúčia zo škôlky. Lebo nemôžu byť o hlade 6-7hodin.

murielaa
4. jan 2025

moje dieťa je už tretí rok v škôlke a zatiaľ tam zje asi tri jedlá, ktoré má rád, iné odsúva, neochutná nič ... vačšinou je na suchom chlebe a vode :/

basulaak
4. jan 2025

Moj v skolke nezje prakticky nic. Doma mu robim to co mi zje. Aj to mi uz selektuje tak, ze niekedy neviem co varit. Ale je ho dost. Nevyzera podvyziveny. Vysku ma nadpriemernu to sa aj lekarka cudovala aky ne vysoky na svoj vek. Zje mi napr chlebik vo vajku je tutovka, cisty chlebik, ciste cestoviny, mlieko, acidko, ovocie, hlavne banany, jablcka, jahody, melon, smoothies, jogurty, termixy, sem tam brokolicu, miluje surovu uhorku, masko len take na panvicke s koreninami, bolognske spagety, pecene hranolky, reznik. V skolke par krat vraj aspon skusil ale povedal ble a uz nechcel. Uz to ho chvalim, ze nemusi zjest hlavne ze ochutnal a skusil. No, je to biedne s nim. Ale hadam casom sa to zlepsi..

marianarem
4. jan 2025

No moj ma najradsej rybie prsty, parky, klobasku, slaninku 🙈 Co mu samozrejme kazdy den nedavam. Ale z takeho zdravsieho co vzdy zje a uziva si to, je napr. omeleta, volske oko, masove gulicky, kuracina na rozne sposoby, cestoviny obycajne aj strukovinove, tarhona, tvarohove gulky (aj slane, napr. spenatove), humus, quinoa s maslom, mungo, cierna sosovica.
V skolke nezjedol v podstate nic, len teda na desiatu cisty chlieb a niektore kase, odhlasili sme uplne obedy.

zuz987123
5. jan 2025

Z nejakého dôvodu naša miluje zelené jedlá :D to je u nás vždy istota... Takže cestoviny s bazalkovym pestom, špenátové halušky (tvaroh, bryndza, syrová omáčka), hráškové rizoto, brokolicová pokievka, paprika, kyslé uhorky, šalátové uhorky, šalát... Ale má rada aj fašírky a rezne. To ale nerobím veľmi často...

tehulka2011
5. jan 2025

@zuz987123 to mas dobre, aspon zje zeleninu 🙂 moja by zasa ficala na sosovici aj kazdy den

zuz987123
5. jan 2025

@tehulka2011 tú zas moja nechce :D ale áno, zelenina našťastie nie je problém

martinadomianova
13. jan 2025

Ja som nejedak od mala. Doteraz ma to drží. Zjem len to čo ľúbim. A toho zrovna veľa nie je. Doteraz počúvam, že neviem čo je dobré.

vevesh
13. jan 2025

Davam im jest to, co zjedia. Ano rokmi vyrastu, ale nejedak ostane nejedakom, iba si o cosi rozsiri repertoar jedal🤷‍♀️🤷‍♀️hlavne dbam na to, aby som netocila jedno a to iste jedlo a dostatok ovocia a zeleniny a obmena. Moji napriklad vzdy zjedli uhorky, paradajky, papriky, salat- to boli ranajky a zaklad. Tak si na veceru mohli dat kludne aj hranolky ci nugety s kecupom-nie kazdy den samozrejme.🙃