icon

Čo papajú vaše ročné deti, keď idete na celý deň na výlet?

lencocka
5. júl 2016

Ahojte, chcela by som sa len spytat co davate papat cca 1 rocnym detom ked idete na celodenny vylet? Mame 11 mesacneho syna a ten uz papa vsetko.Len si lamem hlavu ako a co mu zbalit ked pojdeme na celodenny vylet.velmi dakujem za cenne rady ;)

Strana
z2
kalu33
5. júl 2016

@rhiannon ale ako viete ze je ho tam 2 x viac? To ste na to robili nejaky vyskum alebo ako ste na to prisli?

meluela
5. júl 2016

@kalu33 lebo su to pretlaky a koncentraty ... tak sa da dosiahnut ze sice sa nic neprida, ale je to sladsie nez napr. popuceny banan s nastruhanym jablkom

Nazorny priklad:
Kubik 100% jablko, banan, mrkva
(http://ovocne-vyzivy.heureka.sk/kubik-100-ovocn...)

Celkový obsah prírodných sladidiel 13,7g na 100 g výrobku.

Normalny banan obsahuje 12g cukru/100g, jablko 10g, mrkva 4.7g. Ked zmiesam tieto tri cerstvo nastruhane dokopy, vyjde mi cca priemer 8.9g/100g. A nie 13.7g/100g ako ma ovocna tasticka.

hettinka
5. júl 2016

Môj názor je, ze ak doma dieta je zdravú stravu, občasný prehrešok v podobe výživy v obchode zjedenej na výlete 1-2x za mesiac mu nemôže výrazne uškodiť. Ak sa sa zobrať so sebou nakrájané obočie je to v pohode. No na celodenný výlet by som radšej vzala niečo, co sa s istotou nepokazí.

hettinka
5. júl 2016

Pisem cez mobil ... samozrejme som myslela nakrajane ovocie ...

kalu33
5. júl 2016

@meluela a tie hodnoty cukru v cerstvom ovoci mas odkial? lebo ja som napr nasla ze mrkva ma cca 8,banan 15-20 g na 100g.

lencocka
autor
6. júl 2016

Dakujem za vase nazory 🙂 myslim,ze vsetko z mierou je ok..netreba nic prehanat .. Ani tie "bio" potraviny

lencocka
autor
6. júl 2016

Ale islo mi hlavne o namety ako vonku papate ;)

meluela
6. júl 2016

@kalu33 len prve co mi google vyplul

kalu33
6. júl 2016

@meluela no tak mne teda vypluva ine 🙂 a rozhodne vyssie hodnoty

zuzka_1985
6. júl 2016

Moj syncek mal este v roku problemy s hryzenim vacsich kuskov,takze vzdy som mala po ruke vodu v termoske na zarobenie mliecka amilk, nejake ovocie,piskotiky a ako hlavny chod som mu nosila bud domacu mix stravu a ked som nestihala,tak som mu dala maskovu hippku.

gabona1
25. júl 2016

Ahoj, my chodíme s hipp kašičkami, taštičkami na cuckanie. Vždy v reštike nám ochotne personál prihreje fľaštičku. Keď sme na výlete neriešim, či je to dosládzané..atď, proste je to super, že mi to maličký zje a nemusím sedieť doma. Veď raz za čas sa nič nestane. Keď sme doma, snažím sa zdravo navariť.

Strana
z2