Cuketa do príkrmu

kiki95
11. máj 2015

Ahojte začala som s príkrmami a chcem primiešať k zeleninke dalšiu zeleninku a to cuketu. Len neviem, či ju mám ošúpať alebo nie, pretože všetky vitamíny sú práve v šupke. http://zena.atlas.sk/budete-v-soku-co-obsahuje-... našla som to aj na nete.

marbalulka
11. máj 2015

@kiki95 ano, je to pravda, supka u cukiny je vyzivna, ale pokial tu cuketu nemas priamo zo svojej zahrady, obsahuje aj vsetky pesticidy a ostatnu chemiu. Navyse sa hovori, ze male babatko nema jest supky, su tazko stravitelne, ono ma este hladke creva bez klkov a mozu zevraj poskodit sliznicu a tak zabranit tvorbe mikroklkom. Dost sa tu o tom popisalo, ci to je pravda alebo nie, kazdy nech sa rozhodne podla seba, ale ja by som to radsej neriskovala.

libka1
11. máj 2015

mladu cuketu mozes dat kludne so supkou, ta byva makkucka 😉 obchodnu by som ja osobne osupala alebo velmi dokladne vydrhla, tu co mavam z nasej zahrady je skoda supat 😉

kiki95
autor
11. máj 2015

No zatiaľ ju mám iba kúpenú v svojej záhrade som ju ešte len pred týždnom zasadila, takže radšej nebudem riskovať, všetku zeleninku varím nad parou, dakujem

siska53
11. máj 2015

@kiki95 ja som supala..moja svokra dokonca pre nas supe aj baklazan,ked ho robi.🙂) ale yen zas ma pre deti horku tu supu a detom (mojim) take supy nechutia.