icon

Dávali ste deťom vodu z vodovodu bez prevarenia?

veto2
6. jún 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať od akého veku ste deťom dávali vodu z vodovodu bez prevarenia? Dakujem

Strana
z2
cervenaruza123
8. jún 2022

@veto2 Zavisi aj od toho aku mate vodu. My mame skvelu, ale moja babka maju taku, ze neprevarenu ju nepiju radsej ani ako dospely. Sice je splna normy, ale tak hranicne a chutovo je dost nanic. Plus stare potrubia maju.

janamoto78
8. jún 2022

@tani777 u nás tak isto.

svetlana16
8. jún 2022

@veto2 odkedy začali pit vodu (od 3mesiacov cca aj skor, lebo sa narodili v lete a troska vzdy dostali aj vody kedze boli 40°), tak piju len cistu vodu z kohutika - odstatu ako aj my (mame džbán na stole vzdy plný vody)... Inu nechceli vypit,mame velmi dobru a chutnu vodu tak nebol nikdy dovod kupovať či prevarat.

triumka
8. jún 2022

@veto2 od roka myslim.

nosirma
8. jún 2022

@veto2 my máme napr veľmi nechutnú panelákovu vodu z vodovodu, ani my by sme ju nepili. Filtrujeme si ju a taku dávam dojčenemu bábätku piť odkedy má príkrmy. Hnačky nemala ani žiadne iné problémy.

090255
8. jún 2022

Staršiemu balenú asi do roka a mladšej od začiatku rovno z kohútika...

teri512
8. jún 2022

@veto2 neriešim, nemala som dojčenskú ani neprevarenú dala som z vodovodu, nič mu nebolo .. v júli bude mať rok 😊

elzu
8. jún 2022

Od zavedeni prvniho prikrmu v ukoncenem 5.mesici dostavali vsichni tri normalni vodu z vodovodu. Nevidim duvod k tomu prevarovat pitnou vodu.

mimi3008
8. jún 2022

@veto2 cca od roka

jana_eyre_2
9. jún 2022

Pri najstaršom som asi chvíľu prevarala ako správna opatrná prvomama, ale pri ďalších deťoch som neprevarala vôbec a hneď ako začali piť vodu, pili takú ako my.. balenú vodu som kúpila len v nevyhnutných prípadoch ak nebola ina.. z našeho vodovodu ide kvalitná a chutná voda..

darinka7991
9. jún 2022

@veto2 Záleží, akú máte vodu. Ak máte dobrú a vy sami ju pijete, nevidím dôvod, prečo ju nedať aj dieťaťu hoc od narodenia (resp. odkedy vodu začne piť). My máme príliš železitú vodu v studni, po napustení do pohára vidno aj voľným okom niekedy čiastočky...máme osmózu a na pitie aj na varenie používame len túto filtrovanú vodu, aj pre deti. U rodičov v meste, kde je obecný vodovod, nechávame odstáť, aby vyprchal chlór. Dojčenské vody sú taký marketingový ťah, že hrôza. Veď si len predstav, koľko dlho má záruku, a čo je lepšie? Napustiť z kohútika alebo vypiť vodu, ktorá bola ktovie koľko dlho zavretá v plaste...
Aj čistenie vody v Brite je vraj fajn.

Strana
z2