Dávali ste deťom vodu z vodovodu bez prevarenia?
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať od akého veku ste deťom dávali vodu z vodovodu bez prevarenia? Dakujem
@tani777 u nás tak isto.
@veto2 odkedy začali pit vodu (od 3mesiacov cca aj skor, lebo sa narodili v lete a troska vzdy dostali aj vody kedze boli 40°), tak piju len cistu vodu z kohutika - odstatu ako aj my (mame džbán na stole vzdy plný vody)... Inu nechceli vypit,mame velmi dobru a chutnu vodu tak nebol nikdy dovod kupovať či prevarat.
Staršiemu balenú asi do roka a mladšej od začiatku rovno z kohútika...
Od zavedeni prvniho prikrmu v ukoncenem 5.mesici dostavali vsichni tri normalni vodu z vodovodu. Nevidim duvod k tomu prevarovat pitnou vodu.
Pri najstaršom som asi chvíľu prevarala ako správna opatrná prvomama, ale pri ďalších deťoch som neprevarala vôbec a hneď ako začali piť vodu, pili takú ako my.. balenú vodu som kúpila len v nevyhnutných prípadoch ak nebola ina.. z našeho vodovodu ide kvalitná a chutná voda..
@veto2 Záleží, akú máte vodu. Ak máte dobrú a vy sami ju pijete, nevidím dôvod, prečo ju nedať aj dieťaťu hoc od narodenia (resp. odkedy vodu začne piť). My máme príliš železitú vodu v studni, po napustení do pohára vidno aj voľným okom niekedy čiastočky...máme osmózu a na pitie aj na varenie používame len túto filtrovanú vodu, aj pre deti. U rodičov v meste, kde je obecný vodovod, nechávame odstáť, aby vyprchal chlór. Dojčenské vody sú taký marketingový ťah, že hrôza. Veď si len predstav, koľko dlho má záruku, a čo je lepšie? Napustiť z kohútika alebo vypiť vodu, ktorá bola ktovie koľko dlho zavretá v plaste...
Aj čistenie vody v Brite je vraj fajn.

@veto2 Zavisi aj od toho aku mate vodu. My mame skvelu, ale moja babka maju taku, ze neprevarenu ju nepiju radsej ani ako dospely. Sice je splna normy, ale tak hranicne a chutovo je dost nanic. Plus stare potrubia maju.