icon

Dávate piť vodu bábätkám?

moly09
4. okt 2021

Ahojte baby som prvorodička .. bábätko bude mať dva týždne dávam mu umele mliečko ..chcem sa spýtať dávate babetku aj trošku vodičky napiť ?

Strana
z2
zaba21
5. okt 2021

@moly09
Dcéra bola od 4 mesiacov na UM a vodu som jej dávala, aj preto, že bola letné dieťa.
Syn bol plne kojený do 6 mesiacov, vodu som mu nedávala, keďže sa to neodporúčalo. Keď som mu začala dávať prikrmy, začala som podávať aj vodu. Syn však píl veľmi málo, nebol na vodu zvyknutý. Mali sme s tým dosť problém, hlavne keď bol chorý. Kvôli dehydratácii sme sa dokonca dostali do nemocnice. Ja teda odporúčam po tejto skúsenosti pridať aspon malé množstvo vody, aby si dieťa zvyklo.

andreatytler
6. okt 2021

@moly09 Ano, ja davam do mliecka probiotika asi od 2 mesiacov. Myslim ze sa moze dat aj skor ale neviem odkedy.

tbd
6. okt 2021

@moly09 s čajmi by som priveľmi neexperimentovala pri tak malom bábätku, a uz vôbec by som nepodávala granulovany čaj. Som tiež prvorodička, malá má 2 mesiace a asi pred mesiacom som tiež takto experimentovala, ale už by som to pri ďalšom dieťati rozhodne neskúšala 😀 podávala som harmancekovy aj feniklovy a teda som rada, že sa už konečne doma vyspime 😀🙈 mala z toho riadne bolesti bruška. Odvtedy podávam len vodu- prevarenu dojčenskú, cca 50-70ml denne vypije.

konikkon
6. okt 2021

@moly09 to umelé mliečko s čím zarábas? Predpokladám ze vodičkou. V tvojej otázke sa ukrýva odpoveď 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

tana5
6. okt 2021

@moly09 ak je dieta na UM, voda je NUTNOST! To neplati pri kojenych. Najlepsie je prevarena a vychladena dojcenska voda a nie caje

Strana
z2