icon

Deti nejedia

132sandra
8. júl 2023

Ahojte, potrebujem poradit ako docieliť, aby deti jedli. Som unavena z neustáleho napomínania, kriku. Kto nezažil, nepochopí. Mala som u seba deti kamarátok, švagrove, pred tie stacilo položiť tanier, vsetko zjedli a aj dupľu pytali. Vsetko bez slova. Ja som toto nikdy nezažila. Prosim nejake rady, ak ste mali nieco podobne. Uz to trva dlho a potrebujem to dat do poriadku. Co sa tyka stravy, varim denne, polievky, druhe, ovocie maju, jogurty, sladkosti len na výlete, prip. za odmenu. Snazim sa varit zdravo, varim chutne. Deti maju 6 a 4.

Strana
z2
0silvia0
8. júl 2023

@132sandra ja som bola tiez take nejediace decko, pre mna jedenie bola hrozna cast zivota, nic mi nechutilo, nikdy som necitila hlad. V puberte som sa rozjedla.

simona20201309
8. júl 2023

@123sandra Nečítam vsetky príspevky, ale okrem tých raňajok a obeda nejedia naozaj NIC??? ale ze fakt NIC!. ani jednu chrumku, ani ovocnú kapsicku, ani banán, ani MLIEKO??? proste NIC len vodu? Čistú...?
Pretože 99,99% matiek ktoré plaču že ich deti nechcú nič jest, sú také, ktoré dajú deťom potom ,,aspon" ten makovnik nech neumrie od hladu, aspoň ten keksíky, aspoň....
Píšem o starších deťoch, ako a autorka. Pri malých dojcenych je to úplne iné.

simona20201309
8. júl 2023

Top bola kamoška ktorá nešťastná že syn aj celý deň nic neje, len na nutrilone žije už 3roky... 🤔🙏🙈

lenka567899
8. júl 2023

@132sandra a čo zvyknes variť? Možno im fakt nechuti čo varis🤷‍♀️ Ani ja by som nerada jedla to čo mi nechuti

mamkalentedkova
8. júl 2023

Tiež som sa vždy rozčuľoval , malá,dva roky ..strašne slabý jedák..kamoskine jak kyseliny pojedia čo vidia ..najedia sa aj sladkosti ,ale zjedia za tým v pohode ešte aj polievku a druhé jedlo..u nás nehrozí to zjesť ani naraz ..ale už sa jej proste opýtam ,čo chce má raňajky,koľko zje ,toľko zje..niekedy zohrejeme ,nachystám len sebe a príde jesť so mnou,ovocie m ana stole celý deň .niekedy zobne ,niekedy nie .Tiež malamobdobie uhorkove..jedla uhorky..teraz už na to nejak netlacim ..sama niekedy povie ,že chce papať dačo ..tak sa jej opýtam ,čo by si dala,alebo jej dám na výber z toho čo máme k dispozícii ..inak počas dňa pije mlieko .Od septembra pôjde do škôlky tak som zvedavá ,ako to tam zvládne .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
8. júl 2023

@akvi aj u nas sa tak jedlo odjakziva, rano len kava, neskore ranajky akebo rovno obed, podla toho co sa robilo, vybavovalo doobeda a kedy sa varilo.
Predosle generacie sa dozili v zdravi vyse 80.

simsalabim
8. júl 2023

@132sandra moja dcera bola taka od narodenia. A stale taka je. Bude mat coskoro 18. Kazde nutenie a prehovaranie malo presne opacny efekt. Prestan to riesit. Ak rastu a ako tak priberaju, je to ok.

132sandra
autor
8. júl 2023

@simona20201309 oni jedia, pod nátlakom, ked im pohrozim,zvysim hlas a pod. Ked ich necham tak, tanier bude aj 1.5 hod na stole a nezjedia ani pol rožka. Ja som prísna, nedam ked nezjedia, ziadne sladkosti. Ja ich neľutujem, ze budu hladní.
Len ako dievcata pisu, nebudem sa nad tym rozčuľovať, necham ich tak. Nechcem robit dusno doma, radsej budem pokojná a nebudem sa v tom pitvat. Moja povinnost bude splnená, ked navarim..

@lenka567899 Varim naozaj vsetko, chutne. Som ako zavodna kuchyna. Varim svokre, niekedy rodicom, muzovi. Nikdy sa nik nesťažoval. Varim od zeleninových polievok, kremove, paradajková, bryndzova, mliečne... Jedla ako steak, halusky, granadir, segedin, perkelty, omacky. Varim aj co si oni vypýtajú. Naozaj nemam problem so žiadnym jedlom, pomazankou. Asi potrebujem zmenit len pristup k tomu, ze nie su ako hodinky a hladní, ked ja si myslim, ze by mali jest. Nebudem riesit a verim, ze nam bude vsetkym lepsie 🙂

132sandra
autor
8. júl 2023

@vandica to mi je luto, to uz je tam asi psychické. Nadrapovanir u nas nebolo nikdy. Ale jasne, rezne ked su, to im netreba nic hovorit, aj 2 si daju 😅 skus sa s nim porozoravat, prip. nech ochotna inu kuchynu, aby si vedela, ci mu nechuti tvoja kuchyna, alebo je tam nieco ine..

katulienkax
8. júl 2023

@evkamotka zomriet nezomrelo ale citala som, ze sa s niektorymi nejedakmi dostali mamicky do nemocnice na infuzky. Tiez moja svagrina ako dieta bola v nemocke, sice uz starsia v puberte ale bola a dalej aj moja dospela teta, slaba jedacka odpadla nanturistike, tiez kvoli jej slabemu jedeniu. Takze strach je na mieste

siska53
8. júl 2023

@132sandra a co keby si to prestala riesit? Nechces, ok. Dalsie jedlo bude az za nejaky cas, dovtedy len pitie. Nasa bola a je slabsi jedak, co som bola z toho tiez istu dobu mimo, lebo so synom nikdy ziaden problem. Prosto dcera je iny typ, neriesila som a neriesim. Ma uz 11, aj tak dakedy je viac, dakedy menej, ale nikdy som nerobila krik kvoli jedlu...prosto je kolko jej chuti a z toho, co jej chuti. Nevarim specialne pre nu. Naco?.su jedla, ktore jej nechutili a uz ich zje a zas naopak..
Chce to len u teba ukludnit sa..chapem, ze ta trapi, ze musis aj vyhadzovat.. ale mozno to je ta cesta.. neprikladat jedlu taaaku strasnu dolezitost.

lavender273
8. júl 2023

U nas je to tiez bieda. Dufam ze je to faza a raz sa to rozbehne. 6 rocna.rano zje ranajky. Cely den v skole nic! O 3 ju vyzdvihuje muz a musi zjest co ma v lunchboxe (ked ma kruzok konci o 5 hladna). V lunchboxe strava ako pre vrabca lebo to nema ani vyznam to balit. No a vecera to je boj. Pokial ma spageti alebo opecenu ruzu tak to je bez reptania ale uz cokolvek ine tak drzkuje ako keby som jej 💩 naservirovala. No musi zjest aspon 10 lyziciek. Tiez si pripadam jak dozor vo vazeni. Jej je jedno keby cely den nejedla. Tiez kamoskine deti pridu a jedia! Ja take nepoznam.

Strana
z2