icon

Dôvody a riešenia odmietania jedla u deväťmesačného bábätka

janap358
13. máj 2025

Ahojte.prosim vás malá má 9mesiacov a úplne odmieta jesť... Zatne zuby a neotvorí ústa.... Keď otvorila,dala som do úst a buď to vypľula alebo to prehltla keď musela... Skúšam ponúkať častejšie a nič... už som zúfalá...😐 Mali ste niektorá problém s týmto,ako ste to riešili prosím vás 🙂. Ďakujem 🙂

mili2016
13. máj 2025

@janap358 čo jej ponúkas domácu či kupovanu stravu

evcagabi
13. máj 2025

Riesim tak, ze ponukam. Zbytocne 😅😅 jedine co zje, je vyvar 😅😅

denkabemommy
13. máj 2025

@janap358 áno, v 1.5r začal jesť syn normálne . Niekoľkokrát som si od zúfalstva už aj poplakala. Zo začiatku vzal na milosťc aj to iba občas ryžu, cestoviny a v naozaj dobrý deň aj čučoriedky a cícer inak nič ale nenútila som ho nijak, len som ponúkla.. Dnes má 4.5r a keby mohol zjedol by aj mňa 😅🙈

evcagabi
13. máj 2025
@denkabemommy

@janap358 áno, v 1.5r začal jesť syn normálne . Niekoľkokrát som si od zúfalstva už aj poplakala. Zo začiatku vzal na milosťc aj to iba občas ryžu, cestoviny a v naozaj dobrý deň aj čučoriedky a cícer inak nič ale nenútila som ho nijak, len som ponúkla.. Dnes má 4.5r a keby mohol zjedol by aj mňa 😅🙈

@denkabemommy nedas nejake tipy s cim zjedol cestoviny? Ja skusam ako krava a nakoniec to jem vacsinou sama 😅😅😅

terry658
13. máj 2025

@janap358 môj napríklad nechcel domáce jedlo. Musela som mu kupovať. A to som varila bio eko. Ani lyžičku nechcel.

maranco
13. máj 2025

@janap358 Obidve odmietate jesť? Máš anorexiu?

amonet
13. máj 2025

a ked jej u to das samej? nasa v tomto case uz jedavala sama bola to pre nu zaujimavejsia zabavka

denkabemommy
13. máj 2025
@evcagabi

@denkabemommy nedas nejake tipy s cim zjedol cestoviny? Ja skusam ako krava a nakoniec to jem vacsinou sama 😅😅😅

@evcagabi 😂 čisté, vôbec nič tam nemohol byť, ani len lyžička -kupovala som mu potom kadejaké špaleové, pohánkové atd. Postupne prišiel na chuť polievkam - paradajková a vývar. 😅 tak som mu robila aj omáčky z paradajok.. akože to bolo peklo s ním 🙈 a od 2r začal aj mäso jesť.

evcagabi
13. máj 2025
@denkabemommy

@evcagabi 😂 čisté, vôbec nič tam nemohol byť, ani len lyžička -kupovala som mu potom kadejaké špaleové, pohánkové atd. Postupne prišiel na chuť polievkam - paradajková a vývar. 😅 tak som mu robila aj omáčky z paradajok.. akože to bolo peklo s ním 🙈 a od 2r začal aj mäso jesť.

@denkabemommy moja 8m kazdy den tlaci len vyvary a avokado, je to strasne 🥲😅 paradajkovu uz mozem skusit?

denkabemommy
13. máj 2025
@evcagabi

@denkabemommy moja 8m kazdy den tlaci len vyvary a avokado, je to strasne 🥲😅 paradajkovu uz mozem skusit?

@evcagabi paradajky môžu byť alergén, ale myslím, že skúsiť môžeš trošku… Ale teda, toto nejediace dieťa bolo už moje druhé dieťa, takže ja som mu dala v 6m pomaranč, ktorý mu náramne tiež chutil ale len 3 mesiace 😂, tam už neboli také strachy ako pri prvom a tabuľkové stravovanie už vôbec nie. Prípadne ešte môžeš skúsiť mixované polievky -brokolicová, karfiolová, Hokaidó 😅 tie u nás fičia veľmi teraz🙏, vtedy ich jedol len starší, ale občas si nechal mladší aspoň “zašpiniť” cestoviny nimi

leuska1997
13. máj 2025

@janap358 ponúkať ale nenutit ak nechce tak nechce, raz sa ti rozpapka určite, nestresuj sa

reela
13. máj 2025

@janap358 skus krmit pri tv

andrea2323
13. máj 2025
@reela

@reela to čo je za radu? 😀

Autorka a nejdu zuby? Či to je tak stále? Mne vtedy malý vôbec nechcel jesť 🙂

janap358
autor
13. máj 2025
@andrea2323

@reela to čo je za radu? 😀

Autorka a nejdu zuby? Či to je tak stále? Mne vtedy malý vôbec nechcel jesť 🙂

@andrea2323 ona nechce od začiatku,len vtedy jej išli 2 zuby a postupne ďalšie ,teraz má 8 a ďalšie jej idú 🫣

evcagabi
13. máj 2025
@reela

@reela 😅 tak sa buduju spravne navyky 😅

reela
13. máj 2025
@evcagabi

@reela 😅 tak sa buduju spravne navyky 😅

@andrea2323
@evcagabi ja viem, ze to nie je ideal, ale zachranilo nam to jedenie

milka1988
13. máj 2025

@janap358 ako mama nejedaka od narodenia ti môžem poradiť po mojich skúseností- netlačit nenutit nevyhrážat sa, nepodplacat ...
Viem je to ťažké nerobiť, ale môj malý bol až do roka iba na umelom mlieku. Nejedol ale že vôbec nič, žiadne prikrmy, žiadny rožok do ruky, banán, nič. Iba mlieko a aj to maximálne čo cez deň vypil bolo 120ml. Skúšala som to bohužiaľ aj nasilu, vtedy sa rozplakal, zatal ústa a už som mu tam nič nevedela dať. On nedával šancu ničomu! Keď sme mu dali omrvinky z chleba do úst ho striaslo... Kaša do mlieka? Neexistuje. Zistil to a nedopil mlieko.
Teraz má tri roky 11kg a bohužiaľ tým nutenim hucanim do neho som mu to doma úplne znechutila jedenie. Blokol sa
V škôlke spapa všetko pretože tam na neho nikto netlačí, nehuci, neprehovora a doma zje mini porcie, úplne minimum, až tak že v stave keď jeho telo hladuje, začne mu spaľovať cukor, zvýšia sa mu ketony a začne zvracať od hladu, a chodíme pravidelne na infúzie do nemocnice. Takže tak s nutenim :(
Doma mu robím už iba dookola 4 obedy, syr sunka, banánové lievance, palacinky, lyofylizovane Jahody a banán. To je celý jeho jedálniček. Už sa ani nesnažím experimentovat... Joj a pizzu si da, a hranolky.
Pozri si na ig účet " nejedacik" venuje sa tejto téme aj recepty