icon

Dvojročné dieťa odmieta jedlo

winkysmile
14. dec 2025

ahojte mamicky viem ze je vela nejedakov ale my uz fakt nevieme ako dalej, od 4 mesiacov jedol pekne prikrmy, ked mal rok a pol zacalo to ustupovat, teraz uz 2 mesiace ani mlieko nepije a je to presne vidno ze nepribera a schudol (10,5 kg 85 cm) , uplne taky chudunky ako palicka :( skusame vsetko vzdy nejake nove jedlo aj co my jeme vsetko mu skusame aj nezdrave len aby nieco zjedol , bud ani neda do ust alebo vypluje. Momentalne zje suchu ryzu, zemiak, kasu,( aj to len tak dobka ako vrabcek), rybu sumceka, a vyvar ten ma kazdy den na obed inak by nic nezjedol. uz aj vajce raz zje potom zas dlho nechce. Je nejaky vyzivovy poradca co vyskusat, skusame stale, aj ukazujeme ako sa vari, aj vymyslame rozpravky, nic ( u nas sa telefon ani telka nepozera).

pribinak
14. dec 2025

Doktorka mu nabrala krvny obraz ? Ake ma zelezo? Pri nizkych hodnotach byva nechutenstvo

alan1234
14. dec 2025

ja mam podobne dieta a nam velmi pomohol sirup narosan cucoriedkovy. Doktorka mu urobila krvny obraz. Zelezo mal na dolnej hranici cize v norme. Ale ja som patrala a dopatrala som ze niekomu staci aj dolna hranica ale niekomu nie. Tak som kupila narosan, uzival 4 mesiace a pomohlo mu to dosr. Stale je vyberavy ale aspon je. Je aj hladny.

anonym_006a60
14. dec 2025

Ja mam 10r nejedaka a je to hrozne. Trapi ma to. Bojim sa o neho. On je len zopar druhov dokola. Je chudy, vysoky, plny energie, sportovec. Nikdy nezjedol maso. Zelenine neublizi. Roky sa trapim. My doma zjeme vsetko a on len cereal.gulicky s kokos.mliekom, rohlik suchy/s lekvarom, suche/sladke cestoviny, opekane zemiaky/hranolky, uhorku, sladke jedla-buchty, nakyp, jogurt, palacinky, polievky-vyvar, rajcinovu, zeleninovu s haluskami, ovocie miluje vsetko. Cize zije na sacharidoch. Ale davam mu forimun-so zelezom, omegy, probiotika, rakyt.olej. zdravy chlapcisko. Ale slaby jedak. 😞 bol 3,5r kojeny, zjedol max ovocnu vyzivu, piskoty, slane tycinky, suche cestoviny, hrasok z polievky. Muz bol taky, rozjedol sa v puberte, ze aj 7reznov zjedol, uz teraz sa na to tesim. 😞🙏🙏🙏🩵

lasona
14. dec 2025

Vitaj v klube. My mame ale ko v norme , dokonca železo na hornej hranici, všetko ma dobre. Len to jedenie. Iba suche...doktorka povedala ze len obdobie, mam nechať vyhladovat... tak cakam kedy začne normálne jest...nepomohlo nic...ziadne sirupy, ani telka, mobil. Nic...tak cakam...ale sucitim s tebou

anonym_fdd0a1
15. dec 2025
@lasona

Vitaj v klube. My mame ale ko v norme , dokonca železo na hornej hranici, všetko ma dobre. Len to jedenie. Iba suche...doktorka povedala ze len obdobie, mam nechať vyhladovat... tak cakam kedy začne normálne jest...nepomohlo nic...ziadne sirupy, ani telka, mobil. Nic...tak cakam...ale sucitim s tebou

@lasona tá fráza, že nechať vyhladovať je totálna kravina. 😂 Doktorka ma koľko rokov? Predpokladám,že v dôchodkovom veku.

monny222
15. dec 2025

ahoj, zakaznicky si u mna kupuju Narosan cucoriedkovy aj z dovodu hlavneho a to je nedostatok železa.. ale aj kvoli nechutenstvu.. okrem ineho obsahuje 10 vitaminov (čiže vhodny aj na celkovu imunitu okrem teda železa) - je lahko stravitelny, nezapeka tak ako ine doplnky železa od dr, ale to zalezi aj od kazdeho individualne.. je v sirupovej forme, čiže aj pre dieťa jednoduchšie zjesť.. ale okrem toho napr mam kamosku ktorej dcera nechcela od malicka dokopy nic, ma 5r a stale nic moc, a proste ona jej vari len to co zje, dokola par jedal.. ale podla mna sa to podpisalo aj na jej celkovom zdravi pretoze byva velmi casto chora.. myslim ze nbema tak vybudovanu imunitu tym, že nejedla vela ovocia a zeleniny a celkovo nemala taku pestrost v strave.. keby nieco kludne napis 🙂