Hydratačná mánia
čo je to za maniu liat vodu do deti, do dojčených dojčiat dolievat čaje, do batoliat liat vody čajíky stresovat že dieta nechce... a hlavne teraz v zime, na jar,, dosladzovat len aby za každu cenu dieta pilo litre vody???
@drzubok dojcene dieta nepotrebuje ine tekutiny,ak je dojcene na poziadanie. nasa mala do prveho roku zivota 3 infekcie mocovych ciest a nepila ine ako materske mlieko. sme nefrologicky pacienti-boli sme respektivne. ide o to,ze v dnesnej dobe velakrat aj mamicky co dojcia dodrziavaju umelo stanovene intervaly a nedojcia na poziadanie dietata. o detoch na UM neviem povedat,ako je to spravne. nasa nepila do roka myslim si,ze nic ine ako materske mlieko ale dojcila sa skutocne vydatnetakze som sa tohto neobavala.
tu sa zasa snaží niekto vyrývať? 😕 😕 🙄
@drzubok tak s abscesmy mam super zazitky aj ja, pre 3 tyzdnami som taky fajnovy zakrok absolvola a to nepijem extra sladke vody, zuby si pravidelne umyvam, aj nit pouzivam aj kefky na medzizubne priestory. avsak periodicky sa mi abscesy objavuju na dolnych jednotkach. zubar povedal, ze posledny x resekuje, potom ma uz len extrakcia caka
@drzubok je mi jasne, ze toto je jasne provokacna tema a zrejme dlho nevydrzi, ale vynimocne s tebou suhlasim 😉. Ja sa tiez nestacim cudovat nad tymi doslova litrami caju, co deti piju, ... dokonca aj pocas noci dieta vypije minimalne flasu caju, dalej vsetky tie ochutene mineralky a ine chemicke zbrndy....moje deti to nikdy nepili a nepiju ani teraz, aj ked im to niekto ponukne, nevypiju, proste im to nechuti, ani malemu, ktory ma 17m., u nas fici voda. Syn bol na umelom mlieku a prvy pol rok vypil asi lyzicku vody denne, neriesila som, nenalievala ho, vraj staci aj samotne UM. Nic mu nezlyhalo, je zdravy a teraz si vodu pyta sam, nemusim za nim chodit a liat ho nasilu.
:@maca_p 🙂 možno si to tu nikto neuvdomuje... ale groooo všetkého sa tvorí v 7-15 roku. prí výmene chrupu... ked sa tam narobí škoda.... plačete nad tým... že tehotenstvo zub zobralo.... odvapnnie.-- talafatky...tam je základ tak tlačteto do detí a do 10r.im osobne zuby čistite...
@drzubok ja to tiez pokladam za kravinu. dieta si vezme, kolko potrebuje, hlavne teraz v zime, pokial dieta nema vaznejsie problemy alebo horucku, tak dlavit ho nasilu tekutinami mi pripada scestne. napokon, kedysi sa na tom tak nebazirovalo a sme vsetci tu. to je podla mna jedna z tych dnesnych "mód", ked uz tabulky nevedia, co by si este vymysleli 😉 😉
mne sa maly tiez naucil len cistu vodu a ked aj skusim nieco sladke, tak sa zaksichti ako by jedol citron :D som tomu velmi rada, ze si tak pekne navykol. Inak je kopa ludi okolo mna co na to pozeraju divne, napr. priatelova babicka mi to dokonca vytkla- ze ci by mne chutila stale len cista voda a dokonca vlazna (davam mu aku najdem v kanvici) a aj moja svagrina vstava s jej dcerkou uz vyse trojrocnou aj 4x za noc, aby jej dala granulovany (extremne sladky) cajik, do ktoreho jej este pridava, ze inak by to nemalo taku dobru chut. Ved aj uz nema zubky, ma len vrchne trojky ako maly upirko 🙂 vsetky jej obhnili.
ja si inak nespominam, ze by sme si na zakladku nosili flasu s vodou a to ani v lete. dokonca teraz vidavam v tejto zime, ze decka si drzia flasu s cajom. ja to von urcite nenosim. ale svojho do svojho starsieho (3) tiez natlacim nejaku tu tekutinu, inak by sa sam nenapil.
co je zle na tom ze si dieta vypyta sladeny napoj? skusala som cistu vodu ale nevypije zdaleka tolko ako sladkej a kedze chcem aby malo pravidelnu stolicu a cikalo ako ma..tak mu dam sladku vodu..jasne ze denne nevypije tri litre ale striedam caj s domacimi dzusikmi ..lekvarni..takze podla teba by malo pit len cistu vodu?? nejako som to tu cele nechopila
@drzubok no zo svagrininej vychovy som si naozaj pobrala strasne vela, ale v zmysle, ze to ja nikdy nemozem dopustit :D :D ked mala ich malinka 1.5 roka kupila som jej zubnu kefku a cistila som si s nou kazyd vecer zubky, bavilo ju to tak, ze mi nosila kefku s pastou aj cez den, no marne, ked hned ako som zase odcestovala cistenie upadlo do zabudnutia. Dokonca pri mne pila aj cistu vodicku, co podla jej mamy nikdy nechcela, bavilo ju so mnou hrat sa, ze si pripijame a pila ju z ,,dospelackej petky" :D u nich boli aj ine vady nez len sladka voda, zacali hned od narodenia medovym dudlikom a neskor do umeleho mliecka cukor a granko, nechcu ju vziat k zubarovi, bo ze by tam plakala... 🙄

@stardust to nie je o tom že 7r. urobíš 4.šestky, potom dalšie...a pacient platí.......... dost primitívne. pacient maplatit vela za to že ma zuby zdravé...teda za dokonalu prevenciu.. a sem tam za výpln.. sem tam