icon

Hydratačná mánia

drzubok
29. feb 2012

čo je to za maniu liat vodu do deti, do dojčených dojčiat dolievat čaje, do batoliat liat vody čajíky stresovat že dieta nechce... a hlavne teraz v zime, na jar,, dosladzovat len aby za každu cenu dieta pilo litre vody???

drzubok
autor
29. feb 2012

@stardust to nie je o tom že 7r. urobíš 4.šestky, potom dalšie...a pacient platí.......... dost primitívne. pacient maplatit vela za to že ma zuby zdravé...teda za dokonalu prevenciu.. a sem tam za výpln.. sem tam

estterka
29. feb 2012

@drzubok dojcene dieta nepotrebuje ine tekutiny,ak je dojcene na poziadanie. nasa mala do prveho roku zivota 3 infekcie mocovych ciest a nepila ine ako materske mlieko. sme nefrologicky pacienti-boli sme respektivne. ide o to,ze v dnesnej dobe velakrat aj mamicky co dojcia dodrziavaju umelo stanovene intervaly a nedojcia na poziadanie dietata. o detoch na UM neviem povedat,ako je to spravne. nasa nepila do roka myslim si,ze nic ine ako materske mlieko ale dojcila sa skutocne vydatnetakze som sa tohto neobavala.

lenuska20
29. feb 2012

tu sa zasa snaží niekto vyrývať? 😕 😕 🙄

drzubok
autor
29. feb 2012

@estterka lenzže vies... ponukni dietatu vodu a sladenu... chce sladené... nie preto že je smadne ale že je tosladké.. neverila bysi aká závislostsa vie vytvorit už od1.roka... nie na vodu ... na sladku vodu.. aj 2l. v noci... inac lahoda obličky srdce

oranzada
29. feb 2012

@drzubok nezlyhali 😉 kojila som ho naozaj casto, doporucila mi to tak pediatricka, ze nemusi pit nic ine dokonca az do jedneho roka, ale s tym, ze mu dam napit mliecka vzdy ked si povie.

maca_p
29. feb 2012

@drzubok tak s abscesmy mam super zazitky aj ja, pre 3 tyzdnami som taky fajnovy zakrok absolvola a to nepijem extra sladke vody, zuby si pravidelne umyvam, aj nit pouzivam aj kefky na medzizubne priestory. avsak periodicky sa mi abscesy objavuju na dolnych jednotkach. zubar povedal, ze posledny x resekuje, potom ma uz len extrakcia caka

estterka
29. feb 2012

@drzubok ja by som to neponukla. ak nechce vodu-nedostane nic,znamena to,ze nie je smadna a skoncili sme. ale to som ja. moje dieta nepozna ani piskotu a ma 18 mesiacov,ja si dost potrpim..

estterka
29. feb 2012

@drzubok o dvoch litroch sladenej vody v noci by mal vediet nielen zubar,podla mna aj lekar..mozno nie kazda mamicka si uvedomi,aky to moze mat dopad na zdravie dietata

drzubok
autor
29. feb 2012

🙂 @koniarova pozri kam vedie komunikacia v mat.casopisoch... tragedia... s pacientami sa bavim trosku inak 🙂 ale.. uznaj odíjdu z ambul. a dovidenia... tu keby aspon jedna mamka sa nadtým aspon zamyslela že na slovensku to je tragedia.

aliza
29. feb 2012

@drzubok je mi jasne, ze toto je jasne provokacna tema a zrejme dlho nevydrzi, ale vynimocne s tebou suhlasim 😉. Ja sa tiez nestacim cudovat nad tymi doslova litrami caju, co deti piju, ... dokonca aj pocas noci dieta vypije minimalne flasu caju, dalej vsetky tie ochutene mineralky a ine chemicke zbrndy....moje deti to nikdy nepili a nepiju ani teraz, aj ked im to niekto ponukne, nevypiju, proste im to nechuti, ani malemu, ktory ma 17m., u nas fici voda. Syn bol na umelom mlieku a prvy pol rok vypil asi lyzicku vody denne, neriesila som, nenalievala ho, vraj staci aj samotne UM. Nic mu nezlyhalo, je zdravy a teraz si vodu pyta sam, nemusim za nim chodit a liat ho nasilu.

koniarova
29. feb 2012

@drzubok Neboj, veľa mám sa nad tým zamýšľa. 😉 😉 😉 Sú tu mnohé inteligentné osoby, ktoré si dajú radi poradiť. A o radu aj požiadajú. O tom táto stánka je. 😉 😉 Len ty, aby si dosiahol čo najväčšiu osvetu / o to ti myslím ide/, musíš zvoliť iný štýl komunikácie. 😉 😉 😉

drzubok
autor
29. feb 2012

:@maca_p 🙂 možno si to tu nikto neuvdomuje... ale groooo všetkého sa tvorí v 7-15 roku. prí výmene chrupu... ked sa tam narobí škoda.... plačete nad tým... že tehotenstvo zub zobralo.... odvapnnie.-- talafatky...tam je základ tak tlačteto do detí a do 10r.im osobne zuby čistite...

mandragora22
29. feb 2012

@drzubok ja to tiez pokladam za kravinu. dieta si vezme, kolko potrebuje, hlavne teraz v zime, pokial dieta nema vaznejsie problemy alebo horucku, tak dlavit ho nasilu tekutinami mi pripada scestne. napokon, kedysi sa na tom tak nebazirovalo a sme vsetci tu. to je podla mna jedna z tych dnesnych "mód", ked uz tabulky nevedia, co by si este vymysleli 😉 😉

drzubok
autor
29. feb 2012

@aliza no vidiš provokačna..... a v podstate k veci...výsledom chýb su xxy problémov
@koniarova iný štýl... lenže pri ttutumutu sa nikto ani nezamyslí... pozri mamičkovske časopisy...temu zubky...kde este aj pediatri tliachaju 50.ročné veci

koniarova
29. feb 2012

@drzubok Si chlap, tak by si mal vedieť, že na ženy nemôžeš ísť zhurta. 😉 😉 😉

aliza
29. feb 2012

@drzubok no poznam to tu na MK a viem, ako tvoje temy skoncili ☹, takze v tomto zmysle provokacna lebo je to ako pichnutie do osieho hniezda: 'u nas taka obycaj, dieta cajom nalievaj' 😀

oranzada
29. feb 2012

mne sa maly tiez naucil len cistu vodu a ked aj skusim nieco sladke, tak sa zaksichti ako by jedol citron :D som tomu velmi rada, ze si tak pekne navykol. Inak je kopa ludi okolo mna co na to pozeraju divne, napr. priatelova babicka mi to dokonca vytkla- ze ci by mne chutila stale len cista voda a dokonca vlazna (davam mu aku najdem v kanvici) a aj moja svagrina vstava s jej dcerkou uz vyse trojrocnou aj 4x za noc, aby jej dala granulovany (extremne sladky) cajik, do ktoreho jej este pridava, ze inak by to nemalo taku dobru chut. Ved aj uz nema zubky, ma len vrchne trojky ako maly upirko 🙂 vsetky jej obhnili.

maca_p
29. feb 2012

ja si inak nespominam, ze by sme si na zakladku nosili flasu s vodou a to ani v lete. dokonca teraz vidavam v tejto zime, ze decka si drzia flasu s cajom. ja to von urcite nenosim. ale svojho do svojho starsieho (3) tiez natlacim nejaku tu tekutinu, inak by sa sam nenapil.

drzubok
autor
29. feb 2012

@koniarova hej len ako tie matky zhurta maknu na ambulancii ked privedu dieta s abscsom vo veku 4r. vtedy mam dost aj ja...

drzubok
autor
29. feb 2012

@oranzada no a tak si u švagrinej vychutnaj dosledky...ktoré prídu... potom daš zapravdu... ona povie genetika... 🙂 obhnili inac často u trojročných vyšetrovaných detí napne mna aj sestru ☹ ☹

koniarova
29. feb 2012

@drzubok Nuž, vybral si si toto povolanie, tak musíš vydržať. 😉 😉 😉 A ostaň tu. Zubná poradňa je dobrá téma. 😉

maca_p
29. feb 2012

@drzubok s tymto tvrdenim suhlasim. nasi nejako extra nedbali o nas chrup, ved boli predsa skolske prehliadky. do 15 rokov som mala vsetky stolicky zaplombovane. + tie moje uzasne jednotky... tato posledna operacia ma stala presne 311 eur...

drzubok
autor
29. feb 2012

@aliza tak.. nalievat čajom, keksíky, piškotky, dosladzovat čo sa da... už len rumunsko ma horší sstav chrupu u 6.ročných..... nech sa tu teraz nikto nehnevá... čím vačšia soc.... tým horšíe zubky...tragedia že na to daju peniaze ☹

vejinka
29. feb 2012

co je zle na tom ze si dieta vypyta sladeny napoj? skusala som cistu vodu ale nevypije zdaleka tolko ako sladkej a kedze chcem aby malo pravidelnu stolicu a cikalo ako ma..tak mu dam sladku vodu..jasne ze denne nevypije tri litre ale striedam caj s domacimi dzusikmi ..lekvarni..takze podla teba by malo pit len cistu vodu?? nejako som to tu cele nechopila

drzubok
autor
29. feb 2012

@maca_p starosliost školach--- bol to jeden velký blud... jednak žiadna prevencia-- teda skutočná, a kvalita výplní--- 0% šup šup cela trieda....takto to ale nefunguje.. toto nieje kvalita... lenže je to oprevencii ktora na slovensku ma medzery

aliza
29. feb 2012

@vejinka ved prave o to ide, ze matky si myslia, ze dieta musi vypit litre tekutin a je jedno akych, hlavne, ze pije, co na tom, ze vsetky tie sladene vody a caje detom kazia zdravie. vraj caje a sladene vody sa za pitny rezim nepovazuje...iba cista voda.

vejinka
29. feb 2012

@aliza prvy syn pil cistu vodu ..ale tento druhy ani za otca..ale davam im ju stale..a len trolinka ochucujem aj to sa rata ze je zle?

maca_p
29. feb 2012

@drzubok prednedavnom som pocuvala relaciu o tom, ako je financne nevyhodne pre zubara osetrovat maleho nervneho spratka 😀
co si spominam zo ZŠ, tak za hodinu zubar prevetral celu nasu triedu o pocte 21 ziakov 😎 ale to sme v rokoch 1980 - 1988. boooze to je davno 😲

oranzada
29. feb 2012

@drzubok no zo svagrininej vychovy som si naozaj pobrala strasne vela, ale v zmysle, ze to ja nikdy nemozem dopustit :D :D ked mala ich malinka 1.5 roka kupila som jej zubnu kefku a cistila som si s nou kazyd vecer zubky, bavilo ju to tak, ze mi nosila kefku s pastou aj cez den, no marne, ked hned ako som zase odcestovala cistenie upadlo do zabudnutia. Dokonca pri mne pila aj cistu vodicku, co podla jej mamy nikdy nechcela, bavilo ju so mnou hrat sa, ze si pripijame a pila ju z ,,dospelackej petky" :D u nich boli aj ine vady nez len sladka voda, zacali hned od narodenia medovym dudlikom a neskor do umeleho mliecka cukor a granko, nechcu ju vziat k zubarovi, bo ze by tam plakala... 🙄

stardust
29. feb 2012

@drzubok nejak moc dobre nechapem, ze pacient ma vela platit za prevenciu. Ako u teba? Alebo ma chodit pravidelne na dentalnu hygienu? Zubnu kefku a pasta, zaklad zdraveho chrupu, az tak vela nestoji.