icon

Je ChatGPT vhodný na zostavenie detského jedálnička?

10. nov 2025

Čaute,na začiatku prikrmovania mi bolo všetko jasné však všetko po jednom 3dní😀 ale teraz ako pridávam ovocie tak neviem ako pridať novú zeleninu,a tak som sa opýtala ChatuGPT a ten mi spravil jedálniček pre 6m bábo na 7dní.
Prosím vás niekto skúsenejší,viete sa pozrieť či to tak ako napísal môžem zavádzať?

Je ChatGPT vhodný na zostavenie detského jedálnička?Je ChatGPT vhodný na zostavenie detského jedálnička?
gejb
10. nov 2025
autor
10. nov 2025

@gejb Ďakujem,lenže mi prikrmujeme od 4mesiaca sme na UM a už má zavedené 7druhy zeleniny,4druhy mäsa,vajíčko lepok a zajtra ideme na 3druh ovocia (banán)🙂

anonym_c98e80
10. nov 2025

@anonym_autor myslim ze v pohode jedálniček

cyneric
10. nov 2025

Kým berieš na vedomie že ChatGPT je jazykový model ktorý sa snaží iba odhadnúť odpoveď z toho vyňatého textu čo nájde na internete (pretože týmito znalosťami nedisponuje), tak áno, dá sa tomu veriť. Lepšie je ale konzultovať pediatra/vziať si inšpiráciu od knihy ktorú písal niekto erudovaný.

zuzikak
10. nov 2025

takto - jedalnicek nie je zly. V podstate tam nie je nic strasne. Ale vsetky tieto ChatGPT alebo pomoc roznych AI nie su vedomosti studovaneho cloveka. Ono je to technologia, ktora len na internete vyhlada rozne odpovede (s najvacsou pravdepodobnostou take ktore su najcastejsie navstevovane) a ponukne ti to ako moznost. Nemas zaruku, ze je to idealna odpoved. Mozes to brat dajme tomu ako inspiraciu ale drzala by som sa radsej rad lekara pediatra. Alebo kludne aj od zien na koniku, ktore ti povedia, ze zavadzanie jedla a jedalnicek maju vypracovany tiez od pediatra alebo kniznej publikacie, ktora presla kontrolou. ChatGPT ti moze ponuknut aj odpoved, ktoru niekde na nete zverejnil ktokolvek. Moja lekarka povedala, ze vo vseobecnosti plati, ze nove potraviny sa podavaju samotne aby bolo jasne, co dieta netoleruje. Prip. s univerzalnym jedlom ako je napr. zemiak. Ked zavadzas novu potravinu ako je karfiol tak 2 dni na vysledovanie stacia ale nepridavala by som na 3 alebo 4 den zas nieco nove aby si jasne videla, ci nova potravina sa dobre toleruje. Ak nastane netolerancia tak vylucit a skusit znova najskor o mesiac. (napr. az na druhy den po broskyni sa mi dieta mierne vyhadzalo). O 2 mesiace na to uz nie.

anonym_d5c495
10. nov 2025

Zavádzala by som novú potravinu 3 dní, stačí kúsok, nezje predsa 3 celé banány za 3 dní. V podstate sa nie je kam ponáhľať
A ja by som ešte možno nekombinovala viac ako 1 príjem denne, teda obed.. ten kúsok ovocia v rámci dňa.. stále mlieko ako zaklad

anonym_3e1755
10. nov 2025

@anonym_autor chatgpt uz povzbudil decka aj do samovrazdy:

https://dennikn.sk/4829537/chatgpt-mi-zabil-syn...

anonym_3e1755
10. nov 2025

@anonym_autor chatgpt tiez povzbudzuje ludi odist do samoty, nikomu nic nepovedat a skryvat sa:

https://www.youtube.com/watch?v=VRjgNgJms3Q
deedol
10. nov 2025

tuto konkretne este dajme tomu, ale radsej by som sa riadila knihami, je to tam podobne rozpisane a je ich viacero dobrych na trhu.
ale pozor, keby si chcela robit ine jedalnicky (napr. neskor pre dieta alebo pre dospeleho) cez chatgpt, tak nevie vobec odhadnut mnozstvo a pocitat kalorie, povie ti, ze jedla v dany den maju napr. 1500 kcal a v skutocnosti je to napr. 800 kcal, co je strasne malo.

bennn
11. nov 2025

je vhodny na všetko... ale musiš pri tom používať rozum, nie len brať všetko čo ti vypíše...

tenerifka
11. nov 2025
@bennn

je vhodny na všetko... ale musiš pri tom používať rozum, nie len brať všetko čo ti vypíše...

@bennn suhlasim