icon

Je mleté mäso vhodné pre 8-mesačné bábätko?

11. okt 2025

Ahojte chystám sa uvariť nám obed na zajtra z mletého bravčového mäsa. Myslíte že môžem ho použiť aj pre 8m bábätko? Mäso bolo kupované v mäsiarni, neviem aká časť prasiatka to je. Kupoval manžel.

anonym_fdff8a
11. okt 2025

@anonym_autor ja som do roka bravčové mäso dieťaťu nedávala

jaskolka
11. okt 2025

Bravčové je pre také malé dieťa ešte ťažké,ja som dávala určite až po roku. Neviem sice,čo presne plánuješ variť,daj mu len trebárs zemiaky a šťavu,bez mäsa.

anonym_4f7dad
11. okt 2025

@anonym_autor takému malému dieťatku skôr kuracie, morčacie, králičie alebo mladé telacie z overených chovov, nie tie napichané z obchodov. Bravčové sa takým malým deťom vôbec neodporúča a určite nie mleté. Mäso by malo byť chudé a lahko strávitelné, čo bravčové mäso je ťažsie strávitelnejšie v porovnaní s ostatnými druhmi mäsa

petamich
11. okt 2025

Nebola som nejako prehnane citliva na jeho stravu ale bravcove maso som cca. do roka nedavala.

pribinak
11. okt 2025

Mleté mäso? To pre bábätko nie.

anonym_2d8462
11. okt 2025
@anonym_fdff8a

@anonym_autor ja som do roka bravčové mäso dieťaťu nedávala

@anonym_fdff8a ja ani seba, mäso meliem jedine doma. výnimočne v predajni, kde si kúsok mäsa kúpim a ten mi tam zomelú

anonym_2d8462
11. okt 2025

@anonym_autor bravčové mäso určite nie a už vôbec nie mleté, je veľmi tučné a ťažké na trávenie. Ako dlho zavádzaš príkrmy a už nejaké mäao jedlo?

gejb
11. okt 2025

@anonym_autor my sme dali bravčové mleté keď mala dcéra 10 mesiacov. Celý deň prevracala, bolo jej velmi zle,....
Uvarte si nejaké dobre fasirky a dieťaťu daj radšej kuracie 😉