Je nutné v noci budiť novorodenca na kŕmenie?
Ahojte, treba v noci budiť novorodenca na kŕmenie? Či kŕmiť v presných intervaloch a dávať si budík, alebo čakať kedy sa zobudi a vtedy dať?
@marianna_peskova mne na Kramaroch tiez,ale bolo to nemozne,prvorodena spala aj napriek xy pokusov o zobudenie,mala kojenie v pazi,napapala sa az ked uznala za vhodne 🤣
Ani v nemocnici som malu v noci nebudila uz prve dni mi spala v noci 6 hod. Nikto mi nikdy nic nepovedal, ze mam ju budit. Ked sa zobudila tak sa napapala... Krasne pribrala po 4 dnoch sme sli domov. Nemali sme zltacku.
Ahoj, možno niekto už niečo podobné písal, neviem, nečítam všetko. Mne v pôrodnici radili budiť, malá mala žltačku, kojila som ju ale v pôrodnici som musela dávať aj UM, ju zobudiť na papanie bez šance. Skrátka chcela som jej to mlieko dať, no mohla som robiť hocičo, ona spala. Budiť na kojenie mi kázala aj laktačná pri prvej dcére, aby som o mlieko neprišla. Nebudila som nikdy a tá ako kojená prespala aj celú noc a o mlieko som neprišla. Veľa zdaru s bábätkom 😉
Budila som len v pôrodnici, lebo mala dosť silnú žltačku. Ináč som už nebudila vôbec.
Syn sa tiež nebudil ja som ho po cca 4h nakrmila odgrgol a spinkal ďalej..
V porodnici ti povedia ze ano, tak som ako sprosta budila... Kazde 3 hodiny nastaveny budik, kolkokrat mi to trvalo aj hodinu kym som ju zobudila a ked som to povedala pediatricke tak sa na mna kukala ze ci som kompletna... Prestala som s tym, ked bola hladna tak sa zobudila, cize az rano... Dieta bolo spokojne a mamicka tiez, užívaj sa kym spinka
Nikdy mi nenapadlo dieťa budiť,som rada, že spalo😁...Dieta nieje program že teraz musí piť presne každé tri hodiny,pribrat kilo za mesiac.....tie "tabuľky" sú len orientačné,nemusí to byť stritkne tak....neboj príroda to zariadila....keď bude hladné zobudí sa....(iné je keď majú silnú žltačku a sú veľmi spave,vtedy deti treba budit)nechaj sa "viesť" dieťaťom,ukáže ti samo čo ako treba😉 časom na to prídeš....len sleduj....to je ten najjednoduchší spôsob....keď nieje spokojne dá ti to patrične vedieť😉....
Autorka: je to individuálne. Ja som musela malú budiť z dôvodu nízkej pôrodnej váhy (narodena o mesiac skôr), vraveli mi, že hrozí niečo s poklesom cukru. Museli sme ju budiť pokým nedosiahla 3300g. Ak máš dieťa s klasickými novorodeneckymi mierami a nie je tam nejaký zdravotný dôvod, tak by som nebudila. Neboj, dieťa sa na hlad vie ozvať 😁🥰
Nebudit ak pribera a prospieva a podakovat panubohu za spinkajuce babo. Mne sa syn budil od narodenia kazde 2h 🙈 na kojenie. Toto moje budenie malo jedinu vyhodu ze som schudla z mesiac na povodnu vahu. V poridnici mi tiez tak povedali nebudit ak prospieva.

Netreba,mne obe dcery spavali celu noc od narodenia (kojene) a nemali problem s prospievanim,ani ziadne ine problemy,ina je situacia,ak ma dietatko zdravotne problemy,ale ak je v poriadku,nebudila by som 😊