icon

Jedenie lyžičkou

eva1235
11. jan 2023

Ahojte, kedy Vase deti zacali jest samostatne lyzickou? A ako ste to naucili?
A kedy zacali reagovat na vetu podaj mi to a to…ako robi macka…ukaz macku atd…moj ma rok a stale to nevieme a stale sa opAkujem dookola

viestta
11. jan 2023

Odkedy sa zacal siapat po lyzicke, dostal lyzicku do ruky, do kazdej jednu a medzitym som ho krmila. Casom sa naucil s lyzickou triafat do pusy, casom sa dokazal kasovite zjest aj sam. Co neslo lyzickou, dojedal rukami. V akom veku to bolo uz si nepamatam, ale mal mozno rok a vyjedal jogurty z kelimka, tak po svojom, cosi lyzicou, cosi rukami. Narodeninovu tortu uz skusal jest lyzickou

zuziiiii
11. jan 2023

@eva1235 moja ma rok a 10mesiacov a nenapodobnuje zvieratka ani ju nebaví ukazovať..neriešim... Príde aj nato čas.
Zato ale príde za mnou ked chce kakať, povie kaka a ideme na velky záchod a pekne sa vykaka

barbora753
11. jan 2023

K jedeniu určite má čas, každé dieťa to má trochu inak ale určite by som neočakávala od ročného dieťaťa, že bude rozumieť veciam čo má podať či napodobňovať zvuky zvierat.

tinka_1807
11. jan 2023

@eva1235 Môj mal tiež teraz rok a rovnako ako tvoj nevie jesť lyžičkou a ani napodobňovať zvieratká a pod. No rozumie mi už mnohé veci. Keď poviem, ze ma doniesť knihy, alebo nejakú vec, tak väčšinou reaguje pekne a donesie. Myslím, že to všetko postupne príde. Nemusíme na tie deti vyvíjať taký tlak. Ak doteraz bol vývoj v poriadku a príde ti zdravý, tka myslím, že proste len tie deti potrebujú čas a príde to 🙂

jaskolka
11. jan 2023

Okolo roka dostal lyžicu do ruky, ale nešlo mu to. Postupne stále skúšal, okolo roka a pol dokázal už jest také tuhšie veci typu termix, zemiakové pyré napríklad, tetaz ma 2 a zje už úplne vsetko a čisto, teda nie je jedlo kadetade.
Rozumel všetko tiez tak okolo 1,5 roka,vykonal jednoduché pokyny.

zorkahorka
11. jan 2023

Odkukal od starsieho brata a ani neviem ako a odrazu jedol. Nemusela som ho ucit nic

ls56
12. jan 2023

Moja ma rok,lyzicou jest nevie ale od 10mesiacov vie napodobnit kravu,prasa a koňa..kazde je sikovne v niecom inom