icon

Kaše pre dojčeného drobca vhodné na večeru

lenka7875
4. dec 2021

Ahojte baby poradte mi vami vyskúšané vhodné kaše ba večeru pre drobca. Je aj kojený.

gvenduska
4. dec 2021

Ahoj koľko má maly mesiacov

vitriolka
4. dec 2021

rozmixovane ovsene vlocky zaloat vriacou vodou a popuceny banan, kasa zo psena s bananom, jablkom..

lenka7875
autor
4. dec 2021

@gvenduska o dva týždne osem

kataka10
4. dec 2021

@lenka7875 my sme frcali na Nominal kasiach. Zarobila som iba s horucou vodou. Tak mu najviac chutili.

didi2102
4. dec 2021

@lenka7875 ja som kúpila v bio obchode čisté, buď instantné že len zalejes alebo potom musíš variť,ako psenova, pohankova atď, do toho môžeš pridať obočie,výživy,zeleninu ,masko atd

evaachesa
4. dec 2021

Ovsené vločky na noc namočiť, kvapnuť jablčný ocot alebo lyžičku jogurtu a do chladničky...ráno poriadne prepláchnuť cez sitko pod tečúcou vodou a variť vo vode. Pridám potom sušené ovocie (pred varením na chvíľu namočené v horúcej vode). Pšenové vločky nenamáčam, ale sparím/prelejem vriacou vodou z kanvice, nech nie je horké a potom ešte preplachujem pod tečúcou vodou. Varím vo vode. Dnes som varila basmati ryžu, len premytú vo vode, mixla som na záver. Na vrch trošku masla alebo ghee, všade teda dávam trochu sušeného ovocia a občas aj podrvené semienka (tekvica, slnečnica trochu zahriatie na panvici a tie si môžeš takto dopredu prichystať a dať do fľaše, že potom už len drvíš). Priamo ešte do hrnca na záver strúham polovicu jablka (nie vždy), nech sa trošku povarí a hotovo. Naposledy som skúšala amarantové vločky, no tie ani mne nechutili a tak isto ani cirokové nič moc 😅 Pohánkové vločky sú fajn, ale majú výraznú chuť, tak keď tak zmiešať s niečím iným. Ešte občas dávam celozrnnú špaldovú krupicu pol na pol s obyčajnou. Tiež sú dobré kaše z jačmennných krupkov, no aj tie je dobré na noc namočiť. Zisti si ale na daný mesiac čo z toho už môže papať. Ja som zo začiatku kupovala instantné kaše od Ravity, len zaliať vodou, no ono mi to prišlo ako blato, nechutilo to ktovie ako...je oveľa chutnejšie si uvariť kašu z celého zrna alebo vločiek a samozrejme aj zdravšie...tiež takéto kaše obľubujem na raňajky. Ja si pridám aj slowtellu alebo med 😋

luciador
4. dec 2021

@didi2102 obočie 😲😁😁😁

didi2102
4. dec 2021

@luciador ovocie 😄 preskočilo mi slovo

luciador
4. dec 2021

@didi2102 👍😁😁😁

gvenduska
6. dec 2021

@lenka7875 nám sa osvedčila ryžovať a kukuričné kasa
Dávala som aj klasicku krupicu
A tiež mu chutia kupovane od Nestlé ryžova a od sunar na dobrú noc Banannova a ryzova s vanilkou

lulu0123
6. dec 2021

Moj ma 8 mesiacov.Robim mu na striedacku ryzovu(basmati ryza, na noc namocena,potom premyjem a varim do makka a rozmixujem),kukuricnu(z kukuricnej polenty) a psenovu(pseno treba sparit,teda preliat vriacou vodou a potom dat varit do makka,nakoniec mixnem).Davam ciste, alebo so zeleninou.Obilnina a ovocie je tazka kombinacia hlavne pre take male brucha.Neskor budem dochucovat vanilkou,skoricou,mandlovym maslom.Ale to az tak po roku.

lenka7875
autor
6. dec 2021

@kataka10 tú si dávam aj ja vyskušam mu dat 🙂