Keď deti jedia pečivo same
Ahoj.
Mám 10mesacneho syna, má 5 zúbkov a ešte som mu nedala pečivo, ani nič do rúčky aby jedol sám. Viem,že niektoré mamičky dávajú už aj v 7 mesiaci deťom rožok ,kôrku do rúčky no ja sa neskutočne bojím,že sa zadusí. Keď on sa mi aj vodou zakucka,tak ja už som bledá ako stena.
Kedy sú deti už ozaj pripravené samé papať?
Moja 8m sa dusi s kasou alebo vodou, ale s kuskami sa nedusi, takze za pokus to stoji
Hlavne treba byt pri ñom, nech najprv skusi, a ako tu uz bolo spomenute-tvrdsi. Ono 5 zubkov je malicko, moja mala v 11-tich mesiacoch 16 zubov, chybali jej len 4 zadne stolicky, preto jedlo zvladala skvelo. Ale ak si pri ñom, malo by to byt ok
A teda este dodam, ze moja nema ani jeden zub
Mozes skusit dat mu do rucky chrumku, rozok aj tak nebude jest, len zuzlat. Banan mu nepuc, Ty ho drz v ruke a nech si odhryzkava, tu vies ustriehnut velkost toho, co da do pusy.
Bojím sa aj preto,že on je taký živý všetko kuše, trhá..nás kuše. Odkusol mi už kúsok zo silonky z balíka plienok, z penovej lopty atď. Keď som mu skúšala dávať tie kukuričné chrumky,tak on ju chcel celú do úst, ťahala som mu ju preč, normálne sa so mnou naťahoval. Silu teda má...
No moj sa skoro zadusil rozkom. Musela som ho prevratit do tej mierne zvislej polohy a buchat mu do chrbta. Chvilu to trvalo. Vyletel z neho kus. Nechcem ta tym strasit, iba ti povedat, ze vsetko ma svoj cas. Ak vidis, ze na to nie je pripraveny, lebo sa zakuckava, nedavaj mu. Ak ho chces naucit na kusky, uvar mu uplne do makka mrkvu,kalerab, nakrajaj na male kusky a nech si sam papa. A chlieb? Mozes mu dat maly kusok chlebika, nie korky, potri maslom a sup do pusy. Ale take mini som davala, ze to mravec by zjedol😂 Za mesiac sa naucil. Ak mu chces dat lepok a ide ti o to, tak mu uvar ovsenu kasu,prelej maslom a trosku skorice a je to. Nemusi zrovna chlieb okusit.
@maella to sa môže stať aj dvojrocnemu..Sestrina dcéra mala takmer 3 roky,zuby všetky, hrýzť vedela a aj tak sme jej ťahali z krku kus jablka.. Hlavne je nenechávať ho bez dozoru ak papá rožok a tak,aby si v prípade núdze vedela zasiahnuť.. A dajú sa kúpiť také silikónové veľké dierkovane cumle kde dáš kus ovocia či piškótu a môže to jesť a nehroz,í že si dá príliš veľké sústo..
@nikpa no ja mu mixujeme stále... Dala som mu nedávno tie špagety vo fľaške od HiPP. V pohode to jedol ale zdá sa mi,že to ani nežul,rovno prehral. No tiež som mu toho radšej nedávala veľa,keďže má problémy s tvrdou stolicou. (Včera sme boli u lekára už konečne s tou tvrdou stolicou.)
baby ti uz radili, co mas davat. necitala som vsetko, o ked ho nezvykas a cim neskor zacnete, tym bude mat viac zukov a tym je riziko, ze odhryzne kus ovela vacsie. musi sa naucit pracovat s takouto stravou.
a pozor, z vody sa zakucka skor,a ko z tuhej stravy, ide o to, ze voda mu lahko ztecie do hrsielka, tuha strava sa mu tam tak lahko neposunie, musi ju posunut sam jazykom, prehltanim. a teda to sa musi prave naucit.
inak moja dcera dlho nechcela jedlo take len rozpucen, napinalo ju z toho, z mixovaneho nie. ale ked som jedla chlieb, tak mi ho odzadu potiahla a zuzlala. a neivem ci nemala okolo 10m. uplne v pohode. chrumky mi nikdy nechcela. tusim len rozok,a lebo korku som jej davala.
a ozaj, samozrejme dieta musi pri strave sediet a dobre je,a k si ani nemoze lahnut, cize napr, v stolicke na papanie.