icon

Kedy môžem dať dieťaťu kašu, výživu a krupicu do mlieka?

deana100
21. apr 2022

Mám 3 mesačného syna Keďy ste zvikli prikmovat kaša detská výživa a ktoré Kašičky su chutné a ktoré sa zarábajú mliekom alebo vodou a sú ozaj chutné ďakujem.

tosomja
21. apr 2022

@deana100 tak 3m dieťa ešte má piť len mlieko.
A na otázku, ktoré sú najlepšie. U nás nechcú žiadne kaše, len klasickú krupicu.

melanta
21. apr 2022

A aký význam by malo mať dávať výživu a kašu? Prikrmovať začni v 4 mesiaci a začni pomáganou mrkvičkou dusenou a postupne pridávať zeleninku, mäsko atď. Ja som kupovanú výživu či krupicu do mlieka nikdy dieťaťu nedala.

kapanek1
21. apr 2022

Aktuálne mám štvormesačné dievčatko, kojím ju, ale s príkrmom som už začala. Teraz jej dávam raz denne len zeleninu po pár lyžičkách. Keď bude mať ukončených päť mesiacov dám jej nejaké ovocie. A kaše na večeru som dávala až niekedy po šiestom mesiaci. Aj lepok. Mám ešte niečo vyše dvojročného. Potom mäsko, cestovinu, ryžu. Kupované som používala len keď sme šli na pobyt - aby som nemusela "variť" . DMka má veľa veľa rôznych kašičiek, ktoré som dochucovala udusenou zeleninou alebo ovocím. Na obale je vždy napísané či je mliečna, tam je umelé mlieko alebo nemliečna. A postup prípravy kašičky. Môjmu najviac chutila Kendamil viaczrnná kaša, ryžová nemliečna a ovsená kaša - to som len rozomlela ovsené vločky, povarila s vodou a ochutila ovocím alebo zeleninou.

simca06022011
21. apr 2022

Deti na um od 4-5m, dojcene neskôr... Nastuduj si zavadzanie prikrmov na nete je toho kopec. Rozmiesavane kasicky a neviem co idu podla mna neskor (inak na obaloch mas vhodnosť podla veku uvedenu). Krupica a ine srandy na to mate cas.
A chutne... Je dost mozne ze tebe kopa z tych veci chutiť nebude ☺️ pte dieťa je to nove a chutnost nechutnost bude individualna. Ved aj taky nutrilon je nechutny (neviem ci takto um skusil ale teda pre mna fuj).

deana100
autor
22. apr 2022
nwnw
23. apr 2022

@deana100 u nas kase sli do kontajnera akekolvek aj ovocne vyzivy do 1,5r vobec. Zeleninove prikrmy a potom rovno na zeleninove polievky. Starsi uz krupicu zje (4 roky ma 😁, ale ovsene ani za pana)