Kedy môžem dieťaťu ponúknuť pečivo?
Od kedy ste prosím zaviedli chlebík/rohlík?Dieťa má 9 mesiacov, príkrmy stále mixujem, chrúme chrumky a keksík.Môžem skúšať dávať mäkké z chlebíka?...aj keď sa celé vajíčko odporúča až od roka a v pečive je aj cukor a soĺ?Žĺtko zavedené máme.
Ďakujem vopred za skúsenosti 🙂
Môžeš a prikrmy netreba mixovať. Keď vie požuť keksik vie požuť aj mäkké jedlo.
Kludne daj striedku k obedu.. rozok na zuzlanie.. cukor sol aj vajicko v tom pecive ziadnu zlobu nespravi.ved nezje 5 rozkov na posedenie.
@petkabbbbb mna trafi, ze aky rozbor jedneho rozku. Co myslis kolko ho zje? Kolko realne zrniecok soli mu tym naservirujes? Bielko som dala uz asi v 6m, za malicko do prikrmu.
Nezabudni letiet na pohotovost ked mu babka da zdibku pernika na vianoce
Už dávno si mohla,kľudne daj,nech si zuzle rožok,alebo chlieb. Cca v 6 mesiacoch som obom mojim dávala tak do ruky,veď malé dieťa ani nezje ten rožok celý.
Príkrmy už tiež nemusíš mixovať,keď zje keksíky,tak už zje aj popucene jedlo.
Dávno mohlo skúsiť pečivo, obyčajné biele, žiadne celozrnné, to nie je vhodne’ pre deti. A v klasickom chlebe, rožkoch predsa vajce nie je 🙂 Troška soli v chlebe mu neuškodí.
My sme tiež dávali v 6,5mesiaci na skúšku 3x ale inak nedávame. Dali sme rožok ale pozor keď kupuješ pecivo na rozmrazené alebo polotovary…najlepšie čerstvé
@petkabbbbb pozrite si niečo o blw metóde, správne prezentovanie jednotlivých jedál a kľudne môžete obyčajný rožok/chlieb dať 🙂
Mne chleba dlho nechcel, ozuzlaval ho ale nechcel ho jesť. Asi až v 11m začal jest chlieb s nátierkou napr.
V chlebe ani v rožku vajíčko nie je.
Ak uz jedla keksik, tak cukor uz mala davno...plus vsetko, co je v zlozeni napisane. Pecivo je uz nic teda... Rozok alebo chlebik kludne. A ked dokazala ten keksik zjest, tak aj kúsky jedla a pečiva mozes skusat. Pri vajicku skus najprv zltko po 3dni po kúsku a neskor môže aj bielko, ale tiez mini kusky. A mozno to vajce už bolo aj v keksiku, neviem aky to bol

@petkabbbbb malá má 6,5 mesiaca a už žužlala rožok cca 2 týždne dozadu