Kedy začať dávať bábätku pohárik na vodu?
Ahojte možno si budete chytať hlavu že hysterka prvorodička. Čoskoro začíname prikrmy a kedy je vhodné dať bábätku tie poháriky na vodu? Nemôže piť vodu z fľaše z ktorej pije UM ? Len by som si kúpila na fľašu tie také 'uška' aby sa učilo piť samé.
Naši pili rovno z normálneho pohára, krásne sa naučili.
poldecák by som kľudne začala s príkrmami, teraz bude aj teplo, takže nebude tragédia, keď to na seba vyleje a bude to mať aj ako zábavu. pitie z fliaš, a z tých učiacich pohárikov môže viesť dieťa k hryzeniu pohára, keďže niektoré z nich treba stláčať perami
A naco tieto veci komplikovat? Rovno uc na normalny poharik. Moje deti pili uz ako 8 mesacne same z pohara (ano, par krat sa obliali, ale potom uz normalne fungovali na klasickych poharoch...)
Moje dieťa do roka vodu nepilo vôbec - nechcel. Keď mal 11m kúpila som mu fľašku so slamkou a od vtedy sa nevie vody dopit 🤣 asi mu boli nesympaticke nádobky z ktorých som mu vodu dávala predtym. Ma 2r, vie piť aj z pohára ale preferuje slamku, ja mam 24r a taktiež preferujem slamku 🤣 z pohára pijem len keď musím. Cize za mňa rob tak, ako bude vyhovovať dieťaťu. A fľašky máš rozne za pár eur v dm, nedávala by som vodu tam kde ma um
Ďakujem za milé odpovede 🙂 a ešte ma napadlo, mimo pohárikov, kedy ste diétu dali ochutnať zeler? V všelijakych príručkach sú spomenúťe iné alergény ale zeler nie
Aspoň v tých čo som čítala ja 😅
https://www.rastiemeschutou.sk/zoznam-ingredien...
Ale ver mi, čo zdroj to iný názor 🙂
Ja som pri prvých prikrmoch dávala štamperlík (držala som ja, len aby sa naučil piť z pohára). Potom okolo 8m už klasický pohár naplnený tak do polovice a držal si ho sám (často sa oblial, ale bolo treba len prax).
A do roka už sám si zobral zo stola pohár, napil sa, bez oliatia.
Tie so sosačikom alebo rúčkami sme nepoužívali vôbec.
Moze pit vodu aj z dudlovej flase aj zo sosacikovej aj zo slamkovej aj z pohara a kludne aj z vane.ty si jeho mama do coho mu tu vodu das z toho ju bude pit..
A naco tieto veci komplikovat? Rovno uc na normalny poharik. Moje deti pili uz ako 8 mesacne same z pohara (ano, par krat sa obliali, ale potom uz normalne fungovali na klasickych poharoch...)
@vevesh aj moje, fľašky nechceli.
Podla mňa môžeš rovno dať malinkemu poharik, nech si dá kvapku vody a zachilku bude sam piť.

poháriky so sosákom sa u nás používali odzačiatku príkrmov, keďže naše deti boli dojčené a nechcela som ich učiť na fľaše a cumle, resp. som ich s tým nechcela mýliť.