Kedy začať prikrmovať dieťa viackrát denne?
Zdravim,chcem sa troska poinformovat ako postupuju ine mamicky 🙂 mala zatial papa len zeleninove prikrmy na obed,a potom si da este trocha mlieka,coskoro chcem pridat aj masko. A chcem sa spytat ci davate prikrmy len raz denne,resp.kedy zacat prikrmovat viackrat denne? Mala ma 6m a tyzden
Dakujem
@evka238 dcérku som začala prikrmovať v 5 mesiaci a druhý príkrm som jej dala v 6,5 mesiaci.
@evka238 ahojky...my mame 6,5 mesiaca a papame na raňajky mliecko...desiata kasicka obilna z jej mliečka...obed zeleninka a masko alebo polievočka...olovrant ovocie a večera kasicka...prikrmujeme od 4.mesiaca....my mame ale od malička dobre trávenie a nemáme problém s kakanim...ono by sa aj do konca 7.mesiaca malo vyskúšať dať lepok aj napríklad
@mirkaknm máte reflux?

no zacala som zeleninou 1x denne. Ak spapal aspon 150g, tak som uz mlieko nedavala (iba vodu na pitie). Po mesiaci som pridala masko (15g masa alebo 25g ryby) najprv 3x za tyzden a postupne som zvysovala na 5x. A tiez som zacala davat druhy prikrm - ovocie. Cca od 10 mesiaca pridala na veceru kasu a potom asi od roku na ranajky chlebik (skor nechcel).
Pridavat treba opatrne a treba dopriat dietatu cas aby si zvyklo na zmenu. Mojho napr. pri kazdej novej potravine zapekalo. Trvalo mu vyse mesiaca, kym si na novu vec zvykol (a to hovorim o ovoci, zelenine - lahko stravitelnych veciach)